Jdi na obsah Jdi na menu
 


Forsberg je opět na ledě, je to poslední pokus o návrat?

20. 1. 2009

ObrazekOkolo kauzy Forsberg se napsalo mnohé. Zdravotní patálie komplikují plánovaný návrat a vidina snu se zdá být stále zamlženější. Pětatřicetiletý hráč v rozhovoru pro švédský bulvární deník Expressen připustil, že se může jednat o jeho poslední pokus o návrat do velkého hokeje.

 

 

V závěru minulé sezóny se vrátil do Colorada, ve kterém dosáhl největších úspěchů. Pochroumané zdraví však mělo za následek, že se švédský hokejista dostal na led v pouhých devíti zápasech. Přesto v nich dokázal nasbírat rovnou čtrnáct bodů. Zahrál si i tři zápasy v play off, cesta Avalanche však byla krátká.

 

Forsberg uvedl, že minimálně měsíc bude ve svém rodném Örnsköldsviku bruslit, aby věděl, jak bude jeho chodidlo a kotník reagovat. Dříve žádné rozhodnutí nepadne. Deník Expressen uvedl, že Forsbergův problém pramení ze svalové nerovnováhy, která způsobuje otok i následnou bolest.

 

Držitel Hart Memorial Trophy z roku 2003 dosud v NHL odehrál 706 utkání s bilancí 249 gólů a 636 asistencí. S Coloradem se radoval v letech 1996 a 2001 ze zisku Stanley Cupu. Jedno je jisté, tělo jednoho z nejslavnějších severských hokejistů dlouhodobě chátrá a těžko odhadovat, zda-li bude mít sílu se ještě připravit na nesmírně náročnou zátěž. Následující období napoví víc.

 

Zdroj: tsn.ca, foto: AP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář