Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fitzgerald je novým asistentem generálního manažera Penguins

6. 7. 2009

Aktuální majitel Stanleyova poháru uskutečnil personální změny. Dosavadní pomocník trenéra Tom Fitzgerald byl jmenován asistentem generálního manažera Raye Shera. Změna čeká i Dona MacKinnona, který bude zastávat funkci ředitele klubu pro hráčský rozvoj. Informovala o tom oficiální www prezentace Pittsburghu.

 

Fitzgerald spolupracuje s Tučňáky od roku 2007, kdy zastával obdobnou pozici, která nyní bude patřit MacKinnonovi. Čtyřicetiletý Američan strávil v NHL sedmnáct sezon, během kterých odehrál více než tisíc utkání. Paradoxně to byl právě on, kdo se postaral v roce 1996 svým gólem v sedmém zápase finále konference o to, že Florida překvapivě vyřadila mužstvo okolo Maria Lemieuxe z cesty za Stanley Cupem. Nyní je už na té správné straně a klubu pomohl po boku Dana Bylsmy k oné nejcennější hokejové trofeji světa.

 

Právě na jeho zkušenosti a přehled z prostředí kanadsko-americké ligy klub sází. Fitzgerald by měl více sledovat talentované juniorské a univerzitní hráče a jeho působnost by měla sahat i do Evropy. Spolu s Jasonem Botterillem vytvoří další konzultační linii pro Raye Shera, generálního manažera a viceprezidenta v jedné osobě. MacKinnon naváže na své čtyřleté působení u Pens a bude pro změnu dohlížet na veškeré aspekty skautingu klubu v Severní Americe a v Evropě, spolupracovat bude s ředitelem Jayem Heinbuckem.

Zdroj: penguins.nhl.com

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář