Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fedorov zůstává ve Washingtonu

9. 7. 2008

ObrazekRuský veterán Sergej Fedorov se dohodl s vedením Washingtonu Capitals na nové jednoleté smlouvě. Kontrakt by mu měl vynést čtyři miliony dolarů a rovněž se mu tak splnilo přání ještě rok v týmu zůstat.

 

 

 

Fedorov se proslavil zejména během účinkování v Detroitu, kde strávil nejplodnější roky své kariéry. Třikrát se radoval ze zisku Stanleyova pohárů a v roce 1994 obdržel Hartovu trofej udělovanou pro nejužitečnějšího hráče ligy. Do Washingtonu přišel Fedorov po zastávkách v Anaheimu a Columbusu. Rozhodně po boku dravého Alexandera Ovečkina ožil a brzy se zařadil ke klíčové hráče týmu.

 

Statistika nejproduktivnějšího ruského hráče v historii NHL čítá 1196 zápasů, při kterých zaznamenal 472 branek a 674 asistencí. Osmatřicetiletý útočník působí v nejslavnější hokejové soutěži světa už sedmnáct let a nyní tak rozšíří svou už tak bohatou kariéru o další zápasové a bodové úspěchy. O uznávaného hráče se zajmala řada klubů z nově vznikající Kontinentální ligy, Fedorov se nakonec rozhodl ještě rok v Americe zůstat.

 

Zdroj: tsn.ca, foto: washingtonpost.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář