Jdi na obsah Jdi na menu
 


Emery v Ottawě další tři roky

24. 7. 2007
ObrazekFinalista letošního ročníku vyřazovaních bojů Stanleyova poháru mužstvo Ottawy Senators si pojistilo služby své brankářské jedničky Raye Emeryho na další tři sezóny. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan si finančně výrazně polepší. Jeho stávající smlouva zněla na 925 tisíc dolarů, ale nová mu vynese již 9,5 milionu dolarů.

Tento fakt pak prakticky vyřešil možnou hrozbu neoblíbené arbitráže. Sám hráč je hlavně spokojený z důvodu, že bude jeho kariéra dále spjata s ottawskými Senátory. "Jsem rád, že budu mít šanci opět s týmem bojovat o to, abychom se dostali znovu do finále Stanleyova poháru," uvedl spokojeně. Emery opět dokázal vyvrátit fámy, že draftovaní hráči od třetího kola nemají prakticky šanci se výrazně prosadit do nejslavnější hokejové ligy světa. Jeho jméno bylo vysloveno až ve čtvrtém kole v pořadí devětadevadesáté roku 2001.

Premiéru v ostře sledované lize si odbyl během sezóny 2002-03, kdy se postavil do branky Senátorů ve třech případech. O rok později se třízápasový zápis opakoval. Zlom přišel po stávce, tedy v ročníku 2005-06, kdy byl v pozici dvojky za Dominikem Haškem. Paradoxně mu do pozice "number one" pomohlo zranění českého gólmana. Haškova pochroumaná třísla se nakonec ukázaly vážnějšího charakteru, než bylo prvně avizováno, a tak tedy už snědý strážce svatyně dochytal sezónů. Jeho bilance se zastavila na 39-ti zápasech, s průměrem 2,82 a 90,2% úspěšností zákroků.

Před uplynulou sezónou klub za velké peníze koupil Martina Gerbera s představou, že získalo jasnou brankářskou jedničku, ale opak byl nakonec pravdou. Podceňovaný Emery dokázal svými výkony vystrnadil švýcarského kolegu a úspěšně bránil domácí "klec". Ještě úchvatnější byla "jízda" Senátorů v play off, kdy likvidovali nejlepší celky Východu jako nic. Pod jejich mečem zůstaly kluby jsko Pittsburgh Penguins, New Jersey Devils či po základní části nejlepší tým soutěže Buffalo Sabres! Stopku jim dal až ve finále tým Anaheimu Ducks.

Loňská sezóna tedy vyzněla pro nadějného brankáře opravdu výborně. Jeho statistiky po základní části zahrnovaly 58 utkání, průměr 2,47 a téměř 92% úspěšnost zákroků. Během vítězného tažení vyřazovací části si na své konto připsal 20 utkání, průměr 2,46 a 90,7% úspěšnost. O jedničce Ottawy na novou sezóny tedy jistě není už žádný pochyb.

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář