Jdi na obsah Jdi na menu
 


Detroit již s Langem nepočítá

21. 6. 2007
Robert Lang zahájil svou zámořskou štaci v v roce 1992, kdy se po úspěšných olympijských hrách vydal do Los Angeles. Pravidelněji začal nastupovat o dva roky později. V sezóně 1996/97 se rozhodl vrátit do české extraligy a posílil řady pražské Sparty. Po bronzovém mistrovství světa vyslyšel vábení bostonských Medvědů a odešel zpět za oceán. U Bruins vydržel pouhé tři zápasy, když přišel klíčový trejd do Pittsburghu.

Právě v Pennsylvánii začal Lang naplno ukazovat své umění. Po boku hvězdného Jágra, štírka Straky a později i elegána Kovaljova vytvořil jednu z nejúdernějších formací ligy. Dluhy zdecimovaný Pittsburgh musel svou bídnou finanční situaci řešit uvolňováním svých největších klenotů. A tak tedy došlo i Langa. Ve Washingtonu se opět potkal s Jaromírem Jágrem a dokázal tak uživit osvědčenou spolupráci.

Šestatřicetiletý hráč působil u Rudých křídel od sezóny 2003-04, kdy jej klub získal z Washingtonu. Lang patřil pravidelně k nejproduktivnějším hráčům v týmu, ale poslední sezóna mu nevyšla zcela podle představ. Zejména v play off ztratil bývalý reprezenta své kouzlo.

"Kontaktoval jsem Petra Svobodu a zdělil jsem mu, že Robertovi nenabídneme nový kontrakt," řekl v rozhovoru pro list Detroit Free Press manažer Ken Holland. Jeho další cíle jsou v blízké době jednoznačné, pojistit si služby Dominika Haška, Mathieu Schneidera a Danny Markova.

Statistiky v NHL:

12 sezón, 799 zápasů, 213 branek, 368 asistencí, 581 bodů



Zdroj:ČTK, nhl.com, edit: hokej.estranky.cz





 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář