Jdi na obsah Jdi na menu
 


Crosby Tučňákem do roku 2013

10. 7. 2007
ObrazekNejsledovanější hvězda slavné zámořské soutěže Sidney Crosby uzavřel novou smlouvu se stávajícím zaměstnavatelem Pittsburghem Penguins. Finanční stránku kontraktu klub nezveřejnil, ale podle blízkých zdrojů by si měl držitel tří letošních významných ocenění přijít na 43,5 milionu dolarů. Smlouva by měla přejít v platnou v sezóně 2008-09.


Příští rok ještě bude nový kapitán Penguins placen z nováčkovské smlouvy (850 000 dolarů - pozn.autora). Devatenáctiletá superstar patří už dvě sezóny k největším tahákům nejen pro pittsburgské fanoušky. Mnoho odborníků ho pasuje za následovníka legend jako jsou Wayne Gretzky či Mario Lemieux a nutno říct, že právem. Pokud v 80-tých, potažmo v 90-tých let minulého století byla nadvláda právě této zmíněné dvojice, tak se nyní dá očekávat zrod království Crosbyho.

"V Pittsburghu hraju a žiju opravdu rád a chci tu zůstat spoustu let. Individuální ocenění a osobní statistiky jsou skvělé, ale můj cíl číslo jedna je vyhrát Stanleyův pohár. Strašně rád bych přispěl k tomu, aby se vrátil do Pittsburghu," uvedl pro tamní média.

Slova chvály na svůj klenot lehce hledal generální manažer týmu Ray Shero. "Když máte v týmu hokejistu, který je v devatenácti nejproduktivnější a nejužitečnější v lize, je jasné, že máte někoho opravdu výjimečného," prohlásil.

Crosbyho statistiky jsou vynikající a bezesporu potvrzují jeho neskutečný talent. Za dva roky odehrál s Tučňákem na prsou 160 utkání základní části s bilancí 75 branek, 147 asistencí a 222 bodů. V uplynulé sezóně se stal nejproduktivnějším hráčem ligy, když se jeho bodová linka zastavila až na čísle 120 (36 branek + 84 asistencí). Na slavnostním galavečeru si odnesl kromě již jisté Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče i Hart Trophy (nejužitečnější hráč) a Lester B. Person (nejlepší hokejista podle asociace NHLPA).

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář