Jdi na obsah Jdi na menu
 


Crosby na ledě, návrat již brzy?

7. 2. 2008

ObrazekŠest až osm týdnů, tak zněly první prognózy krátce po vyšetření zraněného kotníku nejsledovanějšího hráče ligy. Nyní to vypadá, že návrat pittsburghské superstar se může uskutečnit i dřívě. Dvacetiletý Crosby se již objevil na bruslích, což vypadá nadějně.

 

 

Ve stejný den se poprvé na tréninku ukázal i Gary Roberts, jenž od 29. prosince loňského roku nebyl na ledě z důvodu zlomeniny nohy.  Oba začali s lehkým bruslením, při němž se ukáže, jak postižená místa snesou zátěž. Vedení Pittsburghu zatím oficiální stanovisko návratu obou klíčových hráčů nesdělilo, neboť vyčkává na vývoj situace. V každém případě by se Tučňákům vyprázdnění marodky hodilo.


Stejný problém s kotníkem měla i brankářská jednička týmu Marc-Andre Fleury, který se stále nemůže naplno zapojit do tréninkového procesu. Dalším citelným oslabením je  ztráta Marka Eatona, klíčového muže defenzivy, jenž utrpěl poranění kolenních vazů. Chybí i původně nominovaný účastník Young All Star Game Tyler Kennedy. Talentovaný útočník onemocněl mononukleózou. Do hry se naopak již proti Carolině vrátil Adam Hall.


Pittsburgh se přetahuje s Philadelphií a New Jersey o post nejlepšího celku Atlantické divize a návrat klíčových mužů sestavy by týmu jednoznačně prospěl. Tučňáci sice při neúčasti Crosbyho nepadli do žádné krize, nicméně absence hvězdy světového kalibru se projevit musí. Roli lídra pennsylvánského klubu převzal Jevgenij Malkin, který má na svém kontě již 63 bodů, tedy stejný počet jako jeho "obletovanější" spoluhráč. Tým bez Crosbyho zatím odehrál sedm zápasů, z nichž tři vyhrál a ve čtyřech případech odešel poražen, z toho jednou v prodloužení a poté až po samostatných nájezdech.

 

Zdroj: pittsburghlive.com

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář