Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atlanta v krizi, končí trenér Hartley

18. 10. 2007

ObrazekHokejisté Atlanty Thrashers nedokázali ani v jednom z šesti úvodních zápasů sezony bodovat a vedení klubu již došla trpělivost. Špatné výsledky odnesl dosavadní kouč Bob Hartney, se kterým byl ukončen pracovní poměr.

 

 

Sedmačtyřicetiletý trenér působil v Atlantě od půlky sezony 2002-2003 a nutno říct, že z podprůměrného celku dokázal postupně vybudovat tým, který dokázal v loňském ročníku vyhrát svou divizi. Celkem vedl Kovalčuka a spol. v 292 utkáních, ze kterých jich 136 bylo vítězných. O jeho nástupci není ještě zcela jasno. Dočasně klub povede generální manažer Don Waddell.

 

Samotný Waddell už má s podobnou situací zkušenosti. V ročníku 2002-2003 před nástupem Hartleyho koučoval klub místo Curta Frasera.  "Po šesti zápasech jsme měli pocit, že jsme se nevydali správným směrem. Už jsme to nemohli nechat bez povšimnutí," reagoval na trenérskou změnu ve svém klubu. 

 

Nepříjemně překvapen nebyl jen odvolaný trenér Hatley, ale také i mužstvo.  "Je to pro mě šok. Myslím si, že takový vývoj nikdo z nás nepředpokládal. Vždyť máme za sebou jen šesť zápasů. Něco se však muselo stát. Vnímam to jako důležitý signál, abychom se probudili. Musíme tu hroznou sérii přerušit," okomentoval situaci obránce Garnet Exelby.

 

Atlanta se aktuálně krčí na posledním místě Jihovýchodní divize s nulovým bodovým ziskem a také nepříliš pohledným skóre 9:27. Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, Ottawa Senators, Buffalo Sabres, New Jersey Devils a naposled Philadephia Flyers se staly celky, které byly nad síly v krizi se topícího klubu.

 

Zdroj: SITA, foto: Getty Images (Scott Cunningham), edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář