Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vopat se vrací do Litvínova

7. 9. 2009

Návrat ztraceného syna. Tak lze hodnotit shledání Romana Vopata s mateřským klubem. Pouto bylo rozděleno na dlouhých šestnáct let, což je poměrně dlouhá doba. Nesmlouvavý útočník naposledy působil v dánském Aalborgu. Informaci o staronové posile přinesly oficiální stránky klubu.

 

Mladší z bratrů Vopatů patří do menší skupiny vydatných cestovatelů. V devadesátých letech si zahrál i prestižní NHL, kde hájil barvy St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Philadelphie Flyers a Chicaga Blackhawks. Kanadsko-americkou soutěž opustil během ročníku 1999/2000 s bilancí 133 utkání 6 gólů a 13 asistencí, kdy vyměnil trápení na farmě za německé angažmá v Essenu.

 

Po dvou letech se nebránil nabídce Pelicans Lahti, kde značně pookřál. Za rok se další přestupní stanici stalo Ilves Tampere, ale usazení přišlo až v IFK Helsinki, ve kterých setrval do hokejového roku 2005. Další angažmá už neměly delšího trvání. Ročník 2005/2006 byl ve znamení přesunu ze Sparty do Helsinek, paradoxně k rivalům IFK k Jokeritu.  Posledními zaměstnavateli byly švédský Leksand a dánský Aalborg.

 

Roman Vopat je protopem důrazného hráče, který vyniká zejména při černé práci. Jeho zkušenosti přijdou Litvínovu určitě vhod.

 

Zdroj: hokej-litvinov.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář