Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šachl podepsal nový kontrakt, Jareš přestupuje ze Znojma

9. 4. 2008

ObrazekLiberec, semifinalista letošního play off, se dohodl s dvěma hráči na nové spolupráci. Petr Šachl prodlouží své působení v tygřím městě o další dva roky. Na stejnou dobu se upsal nově příchozí Richard Jareš. Sedmadvacetiletý obránce patřil mezi klíčové beky Znojma, ale nabídku klubu, kde již v minulosti působil neodmítnul.

 

 

Jareš své první hokejové krůčky absolvoval v Hradci Králové. Právě zde se probojoval až do juniorských celků. Poté se přesunul na druhý konec republiky, do Vítkovic. Přestup do Liberce přinesl v roce 2002 slavný postup mezi elitu. Talentovaný obránce však příliš šancí nedostával, a tak 45 zápasů v modrobílém dresu bylo na čas konečnou bilancí. Přes několik prvoligových štací se Jareš napevno usadil až ve Znojmu. Pod trenérem Hořavou se vypracoval v jednoho z nejlepších obránců týmu a dokázal být prospěšný i v ofenzivě. Během letošní základní části nasbíral 22 bodů za 11 branek a stejný počet asistencí. V produktivitě obránců obsadil třetí příčku.

 

Vedení Bilých Tygrů si od příchodu zkušeného obránce slibuje hodně. "O Richarda jsme projevovali zájem již v průběhu sezóny. Je to hráč, který byl pro nás velice zajímavý, jelikož již u nás působil a zná zdejší prostředí. Ve Znojmě se navíc vypracoval mezi klíčové obránce Orlů, a my tak věříme, že pro nás bude posilou jak kvalitativní, tak i charakterovou. O Richarda měl veliký zájem i Dušan Gregor, protože mu svými schopnostmi zapadá do koncepce, kterou chceme produkovat, " uvedl generální manažer klubu Ctibor Jech.

 

Zdroj: hcbilitygri.cz, foto: hcbilitygri.cz, hcorli.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář