Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prusek se vrací

16. 7. 2007
ObrazekVítkovice získali další velké jméno a naše nejvyšší soutěž je obohacena o výborného gólmana. Po tříleté zahraniční anabázi se do mateřského klubu vrací Martin Prusek. Se staronovým klubem podepsal kontrakt na čtyři roky. Vedení se tak pojistilo v případě odchodu dosavadní jedničky Marka Pince. Informaci uvedly oficiální stránky klubu.


Samotné jednání mezi jednatřicetiletým hráčem a generálním manažerem Vítkovic nebylo snadné, což potvrzují i slova Františka Černíka. "Jednání s Martinem trvalo poměrně dlouho, protože měl i jiné nabídky. O to jsme spokojenější, že jsme se nakonec domluvili," uvedl.

Předpokládá se, že Prusek vytvoří vyrovnanou dvojici právě s Markem Pincem, nicméně je jasné, že ani jednomu se role náhradníka líbit nebude. Několikanásobný reprezentant by se měl do přípravy zapojit v neděli, kdy mužstvo vyrazí na led. Na uplynulou sezónu by raději zapomněl. V ruském St. Petersburgu se mohl představit jen v dvaadvaceti utkáních. Převážnou část sezóny promarodil "díky" stehennímu přitahovači svalu, který si nepříjemně poranil.

Vítkovická ikona byla dlouhou dobu nedílnou součástí klubu, na své první velké angažmá vyrazil hvězdný brankář v roce 2001, kdy se pokoušel prosadit do zámořského klubu Ottawa Senators. Během tří let se postavil do brány v osmačtyřiceti případech. V předminulé sezóně si navlékl i dres Columbusu Blue Jackets, ale devět utkání bylo jeho maximem.

Ostravský klub mohutně posiluje a je jasné, že hodlá udělat všechno proto, aby se minulá sezóna už neopakovala. Prusek je již sedmou novou tváří. Před ním klub podepsal smlouvu s Pavlem Trnkou, Ivem Prorokem, Jiřím Hešem, Viktorem Ujčíkem, Radimem Hruškou a Róbertem Petrovickým, jenž v klubu odehraje úvodní třetinu soutěže, pak se přesune do Švédska.

Zdroj: hc-vitkovice.cz, edit: hokej.estranky.cz



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář