Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přestup roku: Hnilička míří do Ruska!

9. 11. 2007

ObrazekNěkolik klubů se dlouho neúspěšně snažilo získat českého reprezentačního brankáře Milana Hniličku do svých služeb. Až nyní se smyčka lana kolem liberecké opory napevno utáhla. Čtyřiatřicetiletý gólman se stal posilou aktuálního lídra ruské nejvyšší soutěže týmu Ufy.

 

 

Informovaly o tom s předstihem oficiální internetové stránky ruského klubu. Vše ale původně mělo být oznámeno až pondělí. Samotní představitelé libereckého mužstva tuto informaci nepotvrdili, ale ani nevyvrátili, odkázali se na tiskovou konferenci. Nicméně o pravděpodobnosti přestupu hovoří i fakt, že k Bílým Tygrům putuje na hostování z Vítkovic  Marek Pinc.

 

Kompletní vyjádření k přestupu tedy bude médiím sděleno v pondělí v deset hodin na tiskové konferenci. Hniličkovu aklimatizaci v klubu jistě pomohou urychlit i další dva Češi Miroslav Blaťák a Michal Mikeska. Nepříjemná zpráva to je jistě pro současnou jedničku Alexandera Jerjomenka, který bude muset své postavení oželet. Vedení Ufy má jistě velké plány a gólman Hnilička by měl jejich sen mistrovskému titulu přiblížit do reálnější podoby.

 

Marka Pince čeká přetěžká úloha nahradit velkou osobnost klubu bude jistě pro něj velká výzva. Na druhé straně má nyní novou šanci jistoty více příležitostí, neboť ve Vítkovicích se s Martinem Pruskem neustále přetahoval o výsadní pozici v týmu. Záda mu bude krýt Michal Fikrt a v záloze je ještě Pavel Falta a Michal Nedvídek. Vedení Vítkovic s největší pravděpodobností stáhne z hostování v Sareza Ostrava Jakuba Štěpánka.

 

Zdroj: ČTK

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Achjo

Jana,10. 11. 2007 11:21

*odchází

Achjo

Jana,10. 11. 2007 11:20

To je škoda že Hnilda odcházé Z Bilích tygrů Librec a míří do Ruska