Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petr Nedvěd opět ve Spartě?

15. 6. 2007
Druhý nejproduktivnější Čech v historii NHL příliš velkou šanci na svůj návrat do zámoří nevidí. Od prvního července bude volným hráčem, tudíž by mohl podepsat s kterýmkoliv klubem. "Dva, tři týdny budu čekat, jestli se něco neobjeví. Pak si sednu a rozhodnu se . Jestli to ještě zkusím na rok do NHL, nebo půjdu do Sparty. Ale už se spíš vidím ve Spartě," uvedl v rozhovoru pro deník Sport.

O zkušeného centra se zajímalo i několik ruských klubů, největší zájem pak projevil tým Petrohradu. Ale jak sám hráč říká, tak Rusko ho jako země příliš neláká, nicméně jí uznává jako druhou nejlepší soutěž po kanadsko-americké NHL.

Nedvěd se vydal na zámořskou misi už v sedmnácti letech. V roce 1990 byl draftovaný jako číslo dvě a během své štace prošel sedmi kluby (Vancouver, St.Louis, New York Rangers, Pittsburgh, Edmonton, Phoenix, Philadelphia). Nejlepší léta prožil v dresu Tučňáků, kdy po boku supehvězd Maria Lemieuxe, Jaromíra Jágra a Rona Francise tvořil obávanou ofenzivní sílu. Jediný bod mu chyběl k dosažení bájné stobodové hranice. Další rok stávkoval, neboť se s vedením Pens nedomluvil na nové smlouvě, následně byl pak trejdován zpět do Rangers. Poslední dvě sezóny už nedostával ve Philadelphii ani v Edmontonu potřebný prostor a tomu napovídala i nízká produktivita. Jaká bude další kariéra výborného útočníka se brzy dozvíme.

Zdroj: deniksport.cz, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář