Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pardubice uvolnily Hlinku, ten míří do Sparty

30. 1. 2008

ObrazekVicemistr loňského ročníku naší nejvyšší soutěže se utápí v krizi. Po úterní porážce se Zlínem se vedení rozhodlo ukončit spolupráci s bývalým kapitánem týmu Miroslavem Hlinkou. Slovenský útočník je tak po Richterovi a Posmykovi třetí obětí razantních změn v kádru.

 

 

Pětatřicetiletý hráč v letošním ročníku laboroval se zraněním a i tohle se mohlo projevit na jeho malé produktivitě. Pardubický celek výkonnostně propadal, tudíž břemeno tíhy za výsledky padlo i na kapitána Hlinku. Ten se rozhodl této funkce před předehrávkou se Zlínem vzdát a to mohlo být dalším spouštěcím bodem budoucích problémů. Vše vyvrcholilo, když ho do třetí třetiny zápasu trenérské duo Šejba-Lubina nechalo v kabině.

Konkrétní důvody vypovězení kontraktu vedení tají. "Hlinka si hledá nové angažmá. Důvod jeho odchodu je interní záležitostí klubu," uvedl Kusý. Slovenský mistr světa z roku 2002 působil v Pardubicích od roku 2005 a právě v loňském roce patřil k největším tahounům týmu v boji napříč nástrahami play off. Cesta Moelleru skončila ve finále, kde podlehli pražské Spartě. Pardubice ztrácí šest kol před koncem základní části osm bodů na desátý Třinec, ale ten má ještě k dobru jeden zápas.

Hlinka má být posledním hráčem, jenž v této sezoně kádr Pardubic opustí. "Měli jsme mnoho zajímavých nabídek ze zahraničí i z tuzemska. My si ale nemůžeme dovolit je uvolnit i kvůli našim divákům," dodal Kusý. Největší zájem je všeobecně o reprezentanty Sýkoru, Rolinka, Lašáka a Somíka. I prvně jmenovaného se podle dostupných informací ucházela pražská Sparta. Tým z Holešovic ale i tak nezahálel a právě Hlinka je její staronovou posilou. Útočník, jenž si zahrál i za českou reprezentaci se do kádr úřadujícího mistra vrací po osmi letech a opět pod taktovku Františka Výborného. Hráč je dohodnut na smlouvě do konce této sezony.


Zdroj: ČTK, hcpce.cz, foto: hcpce.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář