Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nedvěd definitivně do Sparty

19. 7. 2007
ObrazekJediná věc mohla zhatit případný návrat Petra Nedvěda do dresu pražské Sparty. Konkrétní nabídka z žádného zámořského klubu nepřišla, a tak tedy předběžná smlouva mezi hráčem a klubem přešla v platnou. Jednoletý kontrakt by i tak měl zkušenému útočníkovi vynést jednu z vyšších pozic mezi nejlépe placenými kolegy.

Druhý nejproduktivnější Čech v historii NHL příliš velkou šanci na svůj návrat do zámoří ani neviděl. Od prvního července se stal volným hráčem, tudíž by mohl podepsat s kterýmkoliv klubem. 

O zkušeného centra se už dřívě zajímalo i několik ruských klubů, největší zájem pak projevil tým Petrohradu. Ale jak sám hráč řekl, tak Rusko ho jako země příliš nelákala, nicméně jí uznává jako druhou nejlepší soutěž po kanadsko-americké NHL.

Nedvěd se vydal na zámořskou misi už v sedmnácti letech. V roce 1990 byl draftovaný jako číslo dvě a během své štace prošel sedmi kluby (Vancouver, St.Louis, New York Rangers, Pittsburgh, Edmonton, Phoenix, Philadelphia). Nejlepší léta prožil v dresu Tučňáků, kdy po boku supehvězd Maria Lemieuxe, Jaromíra Jágra a Rona Francise tvořil obávanou ofenzivní sílu. Jediný bod mu chyběl k dosažení bájné stobodové hranice. Další rok stávkoval, neboť se s vedením Pens nedomluvil na nové smlouvě, následně byl pak trejdován zpět do Rangers. Poslední dvě sezóny už nedostával ve Philadelphii ani v Edmontonu potřebný prostor a tomu napovídala i nízká produktivita.

Nyní tedy minimálně jednu sezónu bude hájit dres Sparty Praha a možná se opět v mužstvu potká se svým starším bratrem Jaroslavem, jenž s týmem absolvoval tréninkové dávky. Nová posila by měla zaujmout prázdné místo na pozici centra v elitní formaci (po Jaroslavu Hlinkovi, jenž odešel do NHL-pozn. autora).

"Petr bude obrovským tahákem pro naše fanoušky a díky jeho mnohaletým zkušenostem z NHL očekáváme, že na sebe převezme také velký díl odpovědnosti," uvedl pro oficiální web klubu generální manažer Petr Bříza. Jak se staronová hvězda v klubu představí si musíme ještě nějaký ten týden počkat.

Zdroj: hcsparta.cz, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář