Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravec končí v Německu, zláká jej Třinec?

27. 11. 2007

ObrazekČeská nejvyšší hokejová soutěž bude možná opět doplněna o dalšího člena "zlaté generace". Vedení Wolfsburgu předčasně ukončilo kontrakt s Davidem Moravcem a sám hráč projevil zájem se vrátit do své rodné vlasti. Velký zájem o čtyřiatřicetiletého hráče projevil Třinec.

 

 

Dlouholetý reprezentant si během posledních let vyzkoušel angažmá v Rusku, Finsku, Švédsku a naposledy zkoušel zaujmout i v německé lize. Bohužel v žádném působišti nedostával tolik prostoru, jak si nejspíš představoval. Letošní přestup do týmu Wolfsburgu, nováčka nejvyšší německé soutěže, vypadal jako krok správným směrem, nakonec jej však nepřízeň osudu o šanci na úspěch připravila.

 

Wolfsburg Grizzly Adams, tým, jenž řada nejen hokejových fanoušků označila v předsezonních prognózách jako černého koně DEL, je zatím daleko dlužen své pověsti. V tabulce se krčí mezi posledními třemi celky soutěže a nikterak sílu kolektivu nepředstavuje. Management klubu se rozhodl dělat změny a jednou z nich byla domluva o předčasné ukončení spolupráce právě s Moravcem.

 

„Trenér je pod tlakem a začal sázet na své oblíbence. David se vrací do extraligy. Chce hrát doma. Už se nacestoval s rodinou až dost,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport hráčův zástupce Vladislav Hamrla. Podle dostupných informací se o autora slavné trefy z MS 2001 zajímá několik extraligových klubů. Nejvážnější je údajně zatím zájem třineckých Ocelářů. Konkrétní jednání zatím neproběhla, ale dá se očekávat, že k nim v blízké době dojde. Moravec naposledy hrál na domácích kluzištích v sezoně 2005/06, kdy hájil barvy Plzně.

 

Zdroj: Sport.cz, edit: hokej.estranky.cz, foto: archiv-sport.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jeje

milouš,30. 11. 2007 1:20

To je furt jenom honit prachy po světě a nic se nedaří co? Hokej by se neměl hrát jen pro prachy.. Dovide doufám, že máš dost, prorože se blíží konec kariéry... Za rok tě tipuju tak na 1.ligu...