Jdi na obsah Jdi na menu
 


Melichar zatím v Budějovicích

17. 9. 2007
ObrazekOsmadvacetiletý hráč se předběžně dohodl s Českými Budějovicemi na případné další spolupráci. Zkušený obránce je v NHL volným hráčem a vyčkává na možné nabídky. Poměrně překvapivou premiéru si v budějovickém dresu odbyl v nedělním zápase proti Plzni.


Pokud jej tedy do 29. září nezláká slavná NHL, tak je takřka jisté, že Melichar dohraje sezonu v HC Mountfieldu. Tvrdý obránce patří k úspěšným jihočeským odchovancům, ale start mezi dospělými v nejvyšší soutěži si paradoxně připsal až v dresu pražské Sparty. V osmnácti letech už brázdil ledy zámořské juniorské WHL a snažil se po draftu vybojovat místo v Pittsburghu Penguins.

Do slavného celku nakoukl v sezoně 2000-01 a na své konto si připsal osmnáct utkání, v nichž zaznamenal dvě finální přihrávky. Spíše se pohyboval na farmářském celku. V dalším ročníku se už stal jedním ze stabilních beků týmu. V současnosti má status volného hráče, který může podepsat smlouvu s kterýmkoli klubem prestižní zámořské ligy.

"Má u nás otevřenou smlouvu a jsme domluveni tak, že kdyby dostal nabídku z NHL, může okamžitě odejít. Pokud nepůjde zpět do NHL, tak se dohodneme, co dál," uvedl detaily sportovní manažer klubu Jaromír Látal v rozhovoru pro ČTK. "My to s tím finále extraligy myslíme opravdu vážně. Proto, když můžeme tým posílit, tak to využijeme. A u Pepíka jsme věděli, do čeho jdeme. Známe ho a o této variantě už jsme nějaký čas přemýšleli. Svou kvalitu potvrdil výborným výkonem v neděli proti Plzni," dodal.

Nicméně je jasné, že sám hráč preferuje zámoří. Definitivní odpověď přijde ve zmíněný datum 29. září. "Do té doby jsem tady. Pokud se během pondělí nebo úterý nepřihodí nic nového, budu rád hrát v dalším kole. Do 29. září je to tak, že preferuju Budějovice před jakoukoli nabídkou z Evropy. Pokud přijde nabídka z NHL, pojedu okamžitě," vysvětlil hokejista, jenž má na kontě více než třista odehraných zápasů v nejslavnější soutěži světa.

Zdroj: ČTK, foto: hcsparta.cz, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

borec

melichar,23. 7. 2008 18:42

Borec jak cip taky to je muj jmenovec