Jdi na obsah Jdi na menu
 


Irgl míří směr Rusko

31. 7. 2007
ObrazekVítkovický útočník Zbyněk Irgl se definitivně může připravit věci na cestu do zimou laděného Ruska. Jednání zainteresovaných klubů bylo zdlouhavé a až nyní nabralo konkrétní rozměr. Šestadvacetiletý útočník by měl spojit po dva roky svou kariéru s elitní Superligou, konkrétně pak s celkem Lokomotiv Jaroslavl.


Podstatným faktem je i to, že se nejedná o klasický přestup, ale o formu hostovaní. Nový zaměstnavatel si od českého reprezentanta slibuje zvýšení ofenzivní síly, která už tak značně nabývá na rozměrech. Kromě ostravského rodáka Jaroslavl například získala Kanaďana Randyho Robitailla a hlavně hvězdu první kategorie a jednoho z nejslavnějších Rusů současnosti Alexeje Jašina.

"Jsem rád, že to konečně vyšlo. Angažmá v Rusku mě lákalo, snad i tamní styl hokeje s rychlým bruslením by mi mohl sedět. Už ve středu do nového působiště odlétám, takže nyní horečně balím. Zatím jedu sám, partnerka s našimi dvojčaty dorazí později až se zabydlím,“ uvedl spokojeně elitní forvard.

Irglovi bezesporu pomohly výkony, které předváděl na posledních dvou světových šampionátech. Právě na loňském mistrovství světa v Rize dokázal překrásnou brankou ve čtvrtfinále překazit medailový sen ruského týmu a od té doby se mnoho očí manažerů upínalo na jeho výkony.

"Ve Vítkovicích věděli, že o Jaroslavl hodně stojím a děkuji vedení, že mi umožnilo jít to do Ruska zkusit. Základní podmínky kontraktu byly domluvené už delší dobu, pak se to ale nějak zadrhlo a už jsem byl dost nervózní, teď se na poslední chvíli dotahovala i možnost mého odchodu příští rok do NHL," upřesnil průběh jednání. „Nyní budu mít možnost získat další zajímavou zkušenost.“ dodal závěrem.

Uplynulá sezóna byla z vítkovického pohledu utrpením a prakticky, když přišla nabídka ze Švýcarska, tak to bylo pro křídelního útočníka pomocné lano. S tamním Davosem dokráčel až na vrchol a zvedl nad hlavu pohár pro mistra země helvétského kříže.

"Nabídka od Jaroslavli byla samozřejmě zajímavá i pro klub. Ale hlavně jsme chtěli Zbyňkovi za služby, které pro klub odvedl, umožnit atraktivní angažmá. Když mu nevyšla NHL," prohlásil prezident vítkovického klubu František Černík.

Zdroj: pravo.cz, idnes.cz, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář