Jdi na obsah Jdi na menu
 


Harant novým Tygrem, Žabka podepsal nový kontrakt

29. 4. 2008

ObrazekVedení čtvrtého celku letošního ročníku naší nejvyšší soutěže pokračuje ve formování mužstva na novou sezónu. Kádr semifinalisty play off rozčířil obránce Tomáš Harant, který se klubu upsal na dva roky. Na stejnou dobu stvrdil svou pokračující spolupráci Boris Žabka.

 

 

Harant patří do širšího kádru slovenské reprezentace a česká extraligy pro něj není neznámým prostředím. Důrazný bek se do ligy západní sousední země vydal už v roce 2000, kdy ho do svých služeb zlákal tým Třince. Mezi Oceláři však nedostával tolik důvěry kolik si nejspíš představoval, a tak se zakrátko vrátil zpět do své vlasti. Za dva roky vyslyšel vábení Havířova, ale ani tahle volba nejspíš nebyla tou šťastnou. Ročník odehrál v Žilině a posléze zkusil štěstí na ruské lize, konkrétně pak v Dynamu Moskva.

 

Příležitostí na východní frontě dostal podstatě víc, avšak jen do doby než se u klubu změnit trenér. Haranr se rozhodl opět změnit působiště a vrátil se do české ligy. Karlovarské angažmá stabilizovalo jeho herní stránku. S vedením klubu se však nedohodl na nové smlouvě a přesunul se do Českých Budějovic, kde se stal již pevným článkem základní sestavy.

 

Další ročník měl být ve znamení švédského angažmá v týmu Mora IK, nicméně vábení NHL se odolat nedalo, a tak nesmlouvavý obránce bojoval na farmě New Jersey o vysněnou ligu světa. Štěstí mu příliš nepřálo. Satisfakcí byla pozvánka do národního týmu. Loňský ročník odehrál v již avizovaném celku Mora IK.

 

Vedení si od příchodu slovenského hráče hodně slibuje. „Tomáš Harant je typ důrazného a tvrdého beka, který má bohaté zkušenosti z play-off. Během své kariéry nás přesvědčil, že by mohl být přínosem pro styl hry, kterým se chceme prezentovat. Projevovali jsme o něj dlouhodobý zájem, před loňskou sezónou dal ale přednost nabídce ze Švédska, a tak to vyšlo až letos,“ uvedl Ctibor Jech, generální manažer klubu.

 

Zdroj: hcbilitygri.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář