Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duda opět za Slavii? Ano

7. 9. 2007
ObrazekSpekulace se přece jen stala realitou. Útočník Radek Duda se po roce vrací do týmu, se kterým se v posledním případě nerozešel zrovna v dobrém. Nyní se zdá, že minulost je zapomenuta, neboť i sám trenér a generální manažer Vladimír Růžička o něj projevil zájem.



Osmadvacetiletý hráč uplynulou sezónu zahájil ve Švédsku. V tamní Elitserien si navlékl dres Malmö IF, ale už po devíti zápasech si musel hledat nové místo. Výraznější šanci dostal ve Finsku, kde bojoval v dresu Ilves Tampere a nutno říct, že úspěšně. Aktuální hokejový ročník měl zahájit v ruském Chabarovsku, ale z angažmá nakonec sešlo. Duda dostal možnost se připravovat se slávistickou juniorkou.

Před sezónou jsme zúžili hřiště, chceme hrát důrazný hokej. Radek nám do toho typově zapadá. Velice dobře bruslí, vyhledává kontakty. Na malém hřišti nám může být hodně platný," cení si návrat staronového hráče kouč Růžička. Duda si díky svému bojovnému výkonu dokázal podmanit nemalé množství fanoušků a dá se předpokládat, že i on může být tahákem soutěže. "Radek je na Slavii stále dost populární. Může do Sazka Areny přilákat další diváky," věří Růžička jako manažer.

Svérazný a tehdy plzeňský forvard se ocitl ve Slavii během sezóny 2002/03, kdy se stal součástí výměny za kanonýra Viktora Ujčíka. Svou důraznou a zároveň i účelnou hrou se stal jedním ze základním kamenů pro vítězné tažení Růžičkových svěřenců. Titul byl pro všechny odměnou. Je tedy jisté, že dosavadní extraligová bilance Radka Dudy se rozroste o další zápisy, V současnosti má na kontě 320 zápasů, 79 branek, 104 asistencí, 183 bodů.

Zdroj: hcslavia.cz, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář