Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bříza nebude kandidovat na předsedu ČSLH

13. 5. 2008

ObrazekV seznamu zájemců o výsadní post organizace ubylo jedno jméno. Petr Bříza své odstoupení od kandidatury oznámil v dopise, který byl zaslán do rukou Stanislava Šulce, tedy ředitele Asociace profesionálních klubů. Generální manažer Sparty se chce plně věnovat pouze činnosti v holešovickém klubu.

 

 

"Velmi si vážím nominace na tento post a odpovědně jsem se tímto vyjádřením důvěry mé osobě zabýval. Vnímám tuto funkci jako nesmírně důležitou pro budoucí vývoj českého hokeje a v neposlední řadě i pro zajištění odpovídající a zasloužené společenské prestiže celého hokejového hnutí v České republice i v zahraničí. Předseda ČSLH se podle mého přesvědčení musí plně a důsledně věnovat pouze své práci. V roce 2006 jsem přijal nabídku akcionářů HC Sparta Praha, a. s. a nastoupil do funkce generálního manažera klubu. Cítím v této chvíli svou povinnost věnovat se nadále své započaté práci v klubu a z důvodu, které jsem popsal, není možné vykonávat smysluplně obě funkce," těmito slovy okomentoval své rozhodnutí Petr Bříza.

 

Mezi nominovanými tedy zůstává trojice Zbyněk Kusý, Tomáš Král a František Černík. Všichni potvrdili svůj zájem kandidovat na post šéfa českého hokeje. Vedení APK by nástupce odcházejícího Vratislava Kulhánka mělo představit 28. května na valné hromadě. Zmínění kandidáti se zároveň dohodli, že pokud nebudou navrženi asociací, tak odstoupí z volby. V případě zvolení zanechají své činnosti ve svých klubech.

 

Zdroj a foto: hcsparta.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář