Jdi na obsah Jdi na menu
 


Patera odmítl návrat do repre, co Procházka?

18. 3. 2008

S blížícím se světovým šampionátem začíná trenér Alois Hadamczik oslovovat potenciální adepty. Po vyřazení Kladna z bojů play off se lodivod české reprezentace Alois Hadamczik zaměřil na ostřílené tahouny Pavla Pateru a Martina Procházku. Prvně jmenovaný odmítl s odůvodněním, že se chce věnovat rodině.

 

 

„Oslovil jsem ho, zda má zájem usilovat o start na mistrovství světa, ale omluvil se s tím, že se chce po vyčerpávající sezóně věnovat rodině. A taky se už necítí na další dva měsíce zápřahu, které by jeho případná účast na šampionátu vyžadovala,“ uvedl Hadamczik.

 

Vize o návratu lídra kladenského úspěchu do národního mužstva se tedy rozplynula. Šestatřicetiletý Patera naposledy reprezentoval ne velké akci během MS v roce 2002 ve Švédsku. Již několikrát uvedl, že je pro něj tato kapitola víceméně uzavřená. Nyní se pozornost upíná na jeho hokejové dvojče Martina Procházku. Ten měl vždy o něco vstřícnější názor, nicméně oficiální stanovisko ještě nesdělil.

 

Kouč oznámil, že promluví i s dalšími adepty, kteří dostanou šanci v rámci soustředění. Sraz týmu je naplánován na 29. března v Havlíčkově Brodě. V blízké době by mělo dojít k oslovení sparťana Netíka, kladenského gólmana Kopřivy či talentovaného třineckého beka Kundrátka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář