Jdi na obsah Jdi na menu
 


Exkluzivně z Olomouce: Hudler přivezl Stanley Cup!

7. 8. 2008

ObrazekPříloha fotogalerie: Nejslavnější hokejová trofej světa zavítala do Olomouce! Jiří Hudler nezapomněl, že s hokejem začínal právě na Hané a právě tam byla druhá zastávka během jednodenního moravského maratonu oslav.

 

 

 

Poté co Detroit udolal ve finále play off Pittsburgh v šesti zápasech, tak se strhla tradiční oslavná cesta hokejistů. Nyní se dostalo i na československé trio Hudler, Hašek, Kopecký. Prvně jmenovaný zahájil dnes tažení po třech moravských městech. Vše odstartovalo ráno ve Vsetíně a během odpoledne přišla na řadu Olomouc a konkrétně její Horní náměstí, kde se vtěsnalo několik tisíc lidí, aby mohlo vidět prestižní pohár.

 

Hostem doprovodného programu měla být původně formace Chinaski, jenž patří u Hudlera k nejoblíbenějším. Bohužel s ohledem na nedávnou tragickou smrt bubeníka kapely muselo dojít ke změně. Náhrada byla v podobě zábavné dvojice Miloš Pokorný - Roman Ondráček, alias skupiny Těžkej Pokondr. Ti museli navíc improvizovat, neboť původní patnáctiminutové vystoupení se nakonec s ohledem na zpoždění vozu s hokejisty a Stanley Cupem protáhlo na téměř pětačtyřicet minut.

 

Napětí opadlo, když se olomoucký rodák na pódiu objevil a za bouřlivého jásotu zvedl na hlavu tolik očekávaný Stanleyův pohár. Krátce po něm dorazil i slovenský forvard Tomáš Kopecký. Naproti tomu se nedostavil Dominik Hašek. Na to reagoval úsměvnou poznámkou Ondráček, že Dominik si nejspíš někde řeší věci okolo podnikání. Se slavnou trofejí se mohlo vyfotit jen málo vyvolených. Automaticky tuto možnost dostali představitelé města. Primátor Martin Novotný a hejtman Ivan Kosatík navíc od Jiřího Hudlera dostali dresy Detroitu Red Wings s hráčovou jmenovkou.

 

Ani samotný Hudler neodešel s prázdnou. Od hejtmana dostal malý zvon s dovětkem, že právě zvon stejně jako člověk musí mít dobré srdce. Od primátora obdržel netradiční bowlingovou kouli. Poté již následovala krátká autogramiáda obou hráčů. Před 17. hodinou čekala Hudlera ještě cesta na místní zimní stadion a setkání s mladými nadějnými hokejisty. Konečnou zastávkou maratonu byl v 19 hodin prostějovský velodrom.

 

Tisíce lidí tak mohli shlédnout nejslavnější hokejovou trofej světa a přinést si tak nezapomenutelný zážitek. Věřme, že i příští rok se na naše hráče v zámoří usměje štěstí a tato trofej opět zavítá na naše území.

 

FOTOGALERIE:

 

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(c) Jaroslav Pazdera - použití článku či fotek bez souhlasu zakázáno

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář