Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dresy českých hokejových šampionů v charitativní aukci na pomoc dětem

4. 2. 2009

ObrazekNaprosto unikátní hokejové dresy najdete v charitativní aukci na největším aukčním portálu Aukro.cz. Dresy věnoval Český svaz ledního hokeje na podporu neziskové organizace Barevný svět dětí. Předmětem dražby je celkem 7 dresů – 3 repliky československé reprezentace z let, kdy ČSSR vyhrála mistrovství světa v ledním hokeji, a 4 originální dresy českého národního týmu. Charitativní aukce běží na portálu Aukro.cz a končí v pondělí 9. února.

 

V aukci se draží zcela jedinečné sběratelské kusy, které se jinde nedají nikde koupit. Jedná se o tři repliky hokejových dresů československé reprezentace z mistrovství světa 1947, 1972 a 1985, které byly vyrobeny k výročí 100 let českého hokeje.  Dále se draží čtyři originální dresy, ve kterých za národní tým hráli hokejisté Petr Čajánek, Jaroslav Bednář, Jaroslav Hlinka a Zbyněk Irgl.

 

Aukce běží už třetí den a zatím největší zájem je o repliku dresu hokejových mistrů světa 1972. Do dnešního poledne bylo v online aukci učiněno celkem 29 nabídek a cena se vyšplhala na více než 15 tisíc korun, přičemž všechny charitativní aukce začínají od jedné koruny,“ říká Lenka Hanušová, tisková mluvčí společnosti Aukro. Výtěžek aukce bude věnován na financování projektu Kámoš, tedy na přímou podporu konkrétních ohrožených dětí a dětí z dětských domovů.

 

Na Aukro.cz koncem ledna vydražil svou závodní přilbu motocyklový jezdec Martin Macek, osmnáctý z letošního Dakaru. Výtěžek své aukce věnoval dětskému domovu v Jablonci nad Nisou. V loňském roce se v charitativních aukcích dražily například míče s podpisy hráčů fotbalové reprezentace pro Červený kříž nebo exhibiční motorka tragicky zesnulého kaskadéra Pavla Hanzlíka. Nejúspěšnější loňskou benefiční aukcí byly kusy starého povrchu závodní dráhy z brněnského Automotodromu s podpisy známých závodníků pro Nadační fond dětské onkologie Krtek.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář