Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středeční program uzavře prvoligovou kapitolu roku 2009

30. 12. 2009

Osmi zápasy dnes pokračuje druhá nejvyšší domácí soutěž. Šlágrem kola bude střetnutí třetí Olomouce s pátou Třebíčí. V ústraní pozornosti nezůstane ani bitva čtvrtého Hradce Králové s šestou Duklou Jihlava. O patnáctou příčku svedou na dálku boj Šumperk s Havířovem.

 

Chomutov i s nejnovější hráčskou akvizicí Davidem Hruškou přivítá na svém ledě celek Havlíčkova Brodu. Lídři soutěže z Ústí se představí ve Vrchlabí, které jako jeden z mála týmů zná recept, jak favorita přehrát. Kadaň se střetne s Benátkami. Tábor se bude bránit ataku Berounských Medvědů.

 

DNEŠNÍ ZÁPASOVÝ PROGRAM:

(2.) KLH Chomutov - (8.) HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Rebelové jsou spolu s Kadaní jedinými týmy, které dokázaly Chomutov v sezoně dvakrát porazit. Severočeši budou chtít odplatu a těšit je může i fakt, že jim k toužebnému úspěchu už může pomoct kanonýr Hruška, kterého klub získal na přestup z pražské Slavie. Domácí v posledních pěti zápasech vytěžili jedenáct bodů, ale poslední tři duely příliš přesvědčivé nebyly. Hosté si pokazili renomé pondělním klopýtnutím s Hradcem Králové a jistě budou chtít bodovat.

Tip: 1

 

(5.) SK Horácká Slavia Třebíč - (3.) HC Olomouc (17:30)

Pravděpodobně nejzajímavější zápas kola. Těžká zkouška čeká třebíčský celek, který svede souboj s Hanáky ve velmi oslabené sestavě. Nemoc nepustí do hry hned čtveřici Kaláb, Hrbáček, Kania, Dolníček. Zranění eliminují herní možnost dvojice Kundela-Bartoš. V sestavě budou i nadále chybět reprezentanti Káňa, Ostřížek a Kempný, kteří bojují s národním týmem na šampionátu v Kanadě. Domácí si v pondělí přivezli tři body z Chrudimi a mají v případě bodového úspěchu s Hanáky teoretickou šanci k posunu na čtvrtou pozici. Olomouc vydřela výhru s Vrchlabím a bude chtít uspět i dnes. Očekává se vyrovnaný zápas.

Tip: 02

 

(7.) Orli Znojmo - (15.) HC Havířov Panthers (17:30)

Panteři dokázali v obou vzájemných duelech letos Orly porazit, což ještě více zvyšuje touhu domácího celku po úspěchu. Znojmo se v posledních zápasech ukazovalo v jasném a příjemném světle. Nebýt těsné porážky na ledě Ústí, tak by bilance ukazovala skvostná čísla. Dvanáctibodový zisk ze čtyř utkání byl jasným důkazem. To Havířov přečkává dobu temna. Jediný bod z devíti odehraných kol je tragickou vizitkou. Podaří se Panterům zopakovat úspěch nebo nadále neopustí tmavé sklepní prostory?

Tip: 10

 

(4.) HC VCES Hradec Králové - (6.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Tabulková pozice Hradce Králové je v ohrožení, a tak musí domácí hrát na vítězství, aby si klidné místo udrželi. Aktuální forma jim k případnému úspěchu může pomoci, přesvědčivé výhry nad Chrudimí a v Havlíčkově Brodě to potvrdily. Otázkou pouze zůstává, jak se předvede Jihlava. Hosté z Vysočiny už nejednou ukázali, že pokoření soupeře na jeho vlastním ledě pro ně není neřešitelným rébusem. Dukla se v posledních třech zápasech venku radovala z vítězství a zajisté nebude chtít sérii přerušit.

Tip: 02

 

(11.) HC Vrchlabí - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Další ze sledovaných duelů. Právě Vrchlabí patří do kategorie mužstev, které umí nejen s Ústeckými Lvy držet krok, ale také je přímo porazit. Domácím se nyní lepí smůla na paty a výsledkem byly dvě těsné porážky s Havlíčkovým Brodem a Olomoucí. Hosté si na nějakou nepřízeň paní Štěstěny stěžovat nemohou, zvláště když jim vyšel zápas s bojovnými Orly. Zmátoří se Vrchlabí na další skalp favorita?

Tip: 10

 

(13.) Sportovní klub Kadaň - (9.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Hostům z Benátek se nadmíru daří, neboť už posedmé v řadě dokázali bodovat. Kadani je trnem v oku i soupeřova aktuální čtyřzápasová série výher. Pokud se domácím podaří zopakovat střeleckou úspěšnost z pondělního utkání v Havířově a vyztuží obranné valy, tak šance na úspěch bude velká.

Tip: 02

 

(14.) Hockey Club Tábor - (10.) HC Berounští Medvědi (18:00)

Karta favorita utkání patří Berounu, který díky sběru bodových úspěchů stoupá nadále tabulkem. Překvapením byl jeho domácí neúspěch se Šumperkem, při kterém ztratil dva očekávané body. Výprava Tábora si z Benátek odvezla pouze statistický údaj porážky, nicméně i tak tým zůstává ve hře o vyšší příčky, potřebuje však vyhrát.

Tip: 1

 

(16.) Salith Šumperk - (12.) HC Chrudim (18:00)

Šumperk tlačí dopředu vidina postupu před svého rivala z Havířova. Obdobný bodový zisk stráží pouze horší skóre Draků, a proto bude tým chtít bodovat. Vzhledem k horšímu losu soupeře je šance domácích realativně vyšší. Poslední výsledky Chrudimi nejsou přesvědčivé, propad na dvanáctou příčku byl očekávaný. Komu se podaří lepší rozloučení s rokem 2009?

Tip: 1

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář