Jdi na obsah Jdi na menu
 


První liga vstupuje do nového roku 2010 sedmi zápasy

2. 1. 2010

Druhý den nového roku nabídne neúplný program šestatřicátého kola. Největším poutákem bude střetnutí třetí Olomouce se čtvrtým Hradcem Králové. Stříbrný Chomutov čeká těžký zápas na ledě Jihlavy. O další vzestup tabulkou se Benátky pokusí v souboji se Znojmem.

 

V dalších střetnutích se utká Havířov s Vrchlabím o šanci odpoutání se od kritického dna tabulky. Jeho hlavní protivník mužstvo šumperských Draků bude bojovat na horkém ledě Havlíčkova Brodu. V souboji tabulkových sousedů poměří síly Berounští Medvědi s Kadaní. Od osmnácti hodin vyzve chrudimská legie Tábor. V pondělí se v dohrávce kola utkají Ústečtí Lvi s Třebíčí.

 

Dnešní program zápasů:

(3.) HC Olomouc - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:00)

Hanáci na utkání v Třebíči hned tak nezapomenou. Očekávaná bitva na ledě se nakonec změnila na souboj o holý život domácího obránce Lukáše Slámy. Šokující událost zasáhla všechny hráče natolik, že se představitelé obou klubů bez výraznějších prodlev domluvili na odložení zápasu. Podle posledních informací, které jsou dostupné na oficiálním webu Třebíče je Lukáš pomalu probouzen z umělého spánku a jeho stav je bez výraznější změny. Situaci nadále sledujeme.

V předchozích zápasech střídala Mora dobré výkony s těmi méně povedenými. Mrzet musí zejména bodová ztráta v Táboru. Východočeši jsou v ideálním rozpoložení, ze třech zápasů získali plný počet bodů. K úspěchu je navíc tlačí faktor aktuální záporné bilance ze vzájemných zápasů.

Tip: 10

 

(16.) HC Havířov Panthers - (10.) HC Vrchlabí (17:00)

Panteři zatím marně hledají z temnoty labyrintu cestu k záři slunce. Deset porážek v řadě už značně ubíjí cokoli případně pozitivního. Úspěch proti desátému týmu soutěže byl byl velmi vítaný. Podaří se zázrak?

Tip: 10

 

(9.) HC Benátky nad Jizerou - (6.) Orli Znojmo (17:00)

Čtyři vítězství v řadě jsou minulostí, Benátky nedokázaly v Kadani překročit svůj stín a prohráli. Znojmo bude nepříjemným soupeřem, který dokáže navázat na své předešlé úspěchy.

Tip: 02

 

(8.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (15.) Salith Šumperk (17:00)

Draky čeká nesmírně náročná mise a šance k úspěchu je mála, ale ne nereálná. Rebel si však nemůže po dvou porážkách Hradcem a Chomutovem dovolit zase zaváhat, takže půjde po jasně stanovené metě.

Tip: 1

 

(7.) HC Dukla Jihlava - (2.) KLH Chomutov (17:30)

Další z řady očekávaně zajímavých bitev. Domácí by rádi navázali na předešlou výhru 5:4 z domácího prostředí. Nastartovaní hosté však půjdou hladově po třech bodech, navíc s evidentně nabuzeným střelcem Hruškou si šance na odvetu zvyšují.

Tip: 10

 

(11.) HC Berounští Medvědi - (12.) Sportovní klub Kadaň (17:30)

Medvědům jakoby docházeli síly. Po dvou porážkách v samostatných nájezdech s Chomutovem a se Šumperkem mužstvo vyhořelo v Táboru. Kadaň si jako blízký protivník brousí zuby na potřebné body- Hostům se začíná dařit. Přesvědčivá vítězství v Havířově a nad Benátkami jsou dobrou vzpruhou.

Tip: 02

 

(14.) HC Chrudim - (13.) Hockey Club Tábor (18:00)

Tápání domácích už potřebuje protihodnotu. Mužstvo se naposledy radovalo z výhry v polovině prosince a následné bodové ztráty zapříčinily propad až na čtrnáctou pozici. Nováček z Tábora na tom není o mnoho lépe, avšak v posledních střetnutích aspoň ukazuje, že uspět umí.

Tip: 02

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář