Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Zápasy třicátého kola uzavřou základní část soutěže

14. 12. 2009

Zní to až neuvěřitelně, ale dnes bude ukončena základní část soutěže. Zápasy třicátého kola tedy završí jednu kapitolu letošní sezóny a posléze bude na programu část nadstavbová, která už určí adepty na play off. Večerním otazníkem číslo jedna bude výsledek Chomutova, který překvapivě upadl do temnoty ďáblova sídla.

 

Severočeši budou hledat cestu na denní světlo doma s Třebíčí. Na křižovatce výprav se střetnout týmy, která se aktuálně pyšní velmi dobrou formou. Do Jihlavy přijede nebezpečná Kadaň. Berounskou jízdu se pokusí ukončit Vrchlabí. Havlíčkův Brod se pokusí napadnout poklidně vládnoucí Ústí. Panteři se budou chtít předvést v Olomouci. Pošramocení Orli budou chránit své hnízdo proti Hradci Králové. Chrudim přivítá na svém ledě Šumperk a sousedský boj z tabulky se pokusí vyřešit Tábor s Benátkami.

 

PONDĚLNÍ PROGRAM 30. KOLA:

(6.) HC Dukla Jihlava - (12.) Sportovní klub Kadaň (17:30)

Střetnutí by mohlo slibovat zajímavou podívanou. Oběma týmům se v poslední době daří, což by se mělo přenést i na led. Hosty poněkud znevýhodňuje faktor jejich venkovní neúspěšnosti. Kadaňští zvítězili na ledě soupeře jen ve dvou případech, avšak zajisté by tuto bilanci chtěli upravit.

Forma týmů: vynikající - vynikající

Tip: 1

 

(2.) KLH Chomutov - (5.) SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

Chomutov prahne po úspěchu jako obyvatelé pouště po dešti. Vedení Severočechů situaci okolo svého trápení zanalyzovalo a změny jsou v podstatě už domluvené. Jistou pozici má údajně trenér Radim Rulík. Zásah se pravděpodobně bude týkat jen hráčského kádru. V dnešním prohlášení klub potvrdil, že uzavřel spolupráci s Karlovými Vary, která je zaměřena na možnost střídavého startu jednotlivých hráčů oběma směry. V sestavě druhého týmu soutěže by se mohl objevit např. Lukáš Mensator či naopak v extralize by mohli opět nastoupit Milan Kraft, Radek Duda či Miroslav Hanuljak.Třebíč v sobotu smetla Orly a s malými ambicemi nepojede ani do Chomutova. Ukončí domácí svůj pobyt v pekle už dnes?

Forma týmů: tragická - vynikající

Tip: 1

 

(10.) Orli Znojmo - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:30)

Domácí by rádi už své fanoušky potěšili pozitivním výsledkem. Zatím se jim to v pěti posledních zápasech nepodařilo a i skóre 9:25 hovoří o reálné krizi. Východočeši si jsou vědomi, že se jejich soupeř nachází v nepříjemném rozpoložení, a proto je jejich cíl úspěchu ještě prioritnější. První vzájemný zápas vyšel lépe pro Znojmo, které zvítězilo na samostatné nájezdy 3:2.

Forma týmů: tragická - velmi dobrá

Tip: 10

 

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (7.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Jedenáctibodový náskok prozatím dává Lvům potřebný klid. Večerní soupeř z Havlíčkova Brodu bude chtít na základě své aktuální formy uspět a vylepšit si tak postavení v tabulce. První souboj v sezoně vyšel lépe pro Ústí, které je také dnes favoritem.

Forma týmů: dobrá - velmi dobrá

Tip: 1

 

(9.) HC Chrudim - (16.) Salith Šumperk (18:00)

Chrudim se výkonnostně drží a zaznamenala posun na příjemnější pozice. To Draci osídlují samotné dno tabulky a rádi by svůj bodový propad smazávali. Na předposlední Havířov ztrácí šest bodů, což se jeví jako hratelná možnost. Pokud by tým překvapil tak jako v Olomouci, tak má ještě mnoho příležitostí uspět.

Forma týmů: dobrá - tragická

Tip: 1

 

(14.) Hockey Club Tábor - (13.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Bitva dvou sousedů v tabulce může jednomu z nich přinést změnu v lepším slova smyslu. Zatímco Tábor doma se šesti výhrami příliš úspěšný není, Benátečtí venku vyhráli čtyřikrát, což jim dává mírnější výhodu k toužebné metě. Kdo najde rychlejší cestu k bodům?

Forma týmů: průměrná - slabá

Tip: 1

 

(3.) HC Olomouc - (15.) HC Havířov Panthers (18:00)

Hanáci po nečekaném domácím propadáku se Šumperkem vybojovali dva body v Benátkách a částečně uklidnili rozbouřené vlny fanoušků. S ohledem na to, že je od nejbližšího pronásledovatele v tabulce, kterým je Hradec Králové, dělí jen tři body, tak je podmínka výhry jasná. Panteři své poslední čtyři zápasy prohráli. V sobotním měření sil drželi krok s Berounem, ale nakonec jejich snahu soupeř ukončil během prodloužení. Hosté by chtěli bodovat, avšak Mora si další zaváhání dovolit nemůže, a tudíž cesta k úspěchu bude náročná.

Forma týmů: dobrá - špatná

Tip: 1

 

(11.) HC Berounští Medvědi - (8.) HC Vrchlabí (18:00)

Další ze střetnutí formou oplývajících týmů. Beroun našel odvážnou stezku odvahy, na které zatím sbírá jeden úspěch za druhým. Aktuálně se daří i Vrchlabí, jenž svou formu potvrdilo i skalpem Ústeckých Lvů. První vzájemný zápas v sezoně patřil po výhře 4:1 právě hostům. Výhoda domácího prostředí dnes připadne Medvědům. Ti už čtyři zápasy ve svém sídle neprohráli. Uspějí i dnes?

Forma týmů: vynikající - vynikající

Tip: 10

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář