Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Uhájí Olomouc bronzovou příčku na ledě Východočechů?

30. 1. 2010

ObrazekStřetnutí dvou již jistých čtvrtfinalistů bude mít patřičný náboj. Oba celky se přetahují o post třetího nejlepšího týmu soutěže a přímé měření sil bude velkým poutákem. Pro Hradec Králové je to poslední domácí zápas v nadstavbové části soutěže a také jedna ze závěrečných možností boje o návrat na vytoužené místo. Olomouci se na Energetiky daří, potvrdí svůj status i dnes?

 

Dvoubodový rozdíl nedává ani jednomu týmu žádnou jistotu a tím spíše se dnes očekává nastínění nových faktů. Hradci hraje do karet druhý žolík v podobě tří bodů z druhého kontumovaného utkání s Havířovem. Toho prvního se tým dočkal před třemi týdny. Olomouci tento pomyslný triumf s ohledem na hrací systém soutěže nedostala, a tak musí body poctivě sbírat.

 

Po tříbodovém zisku ve Vrchlabí dokázala Mora zrušit domácím kletbu přesvědčivým vítězstvím nad Třebíči a tím mohla částečně uklidnit své rozzlobené fanoušky. Trenérskou dvojici Vlk-Fiala může těšit, že již plnou zápasovou zátěž snesli obránci Jakub Bartoň a Alexandr Lhotský, jenž laborovali se zraněním. Otazník visí nad startem Petra Polodny, který si v jednom z předchozích utkání poranil zápěstí.

 

 

Oba soupeři letos zkřížili své hokejky už třikrát a ve všech případech dokázala triumfovat Olomouc. Nejprve doma zvládla samostatné nájezdy a vyhrála 4:3, posléze venku 5:3 a naposledy před čtyřmi týdny před zraky svých příznivců poslala soupeře sedmigólovým přídělem do kolen. Tím spíše bude vzhledem k negativní bilanci chtít družstvo Jiřího Mičky uspět.

 

 

Energetici v posledních třech zápasech nepůsobili jistým dojmem. Porážka v Chrudimi a následný domácí neúspěch s Havlíčkovým Brodem zkomplikoval mužstvu snahu udržet třetí místo tabulky. Vydřená výhra na ledě Jihlavy byla klíčovým faktorem, na který budou chtít domácí navázat. Východočeši cítili po posledním vzájemném střetnutí velkou křivdu skrz posouzení několik zákroků a pomyslnou třešničkou bylo i nevídané vyloučení jejich hlavního trenéra Jiřího Mičky, který dostal trest konce utkání za protesty.

 



Bitva o bronz začíná v 18 hodin na královehradeckém zimním stadionu.

Foto: Jaroslav Pazdera

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář