Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Třebíč se chystá podruhé překvapit Ústí, podaří se jí to?

11. 11. 2009

Středeční večer nabídne už devatenáctou porci zápasů první hokejové ligy. Nejsledovanějším střetnutím by měl být duel Třebíče s Ústím. Horácká Slavia by ráda zopakovala bodový výkon, který podala na ledě favorita ve čtvrtém kole. Chomutov přivítá doma Havířov. Olomouc zavítá na led nebojácného nováčka z Tábora.

 

Program 19. kola:

(7.) SK Horácká Slavia Třebíč - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Vidina skalpu aktuálního lídra je více než lákavou metou. Úkol to však bude přetěžký, ale na druhou stranu ne tak nereálný. Pokud by domácí navázali na výkon, který předvedli ve čtvrtém kole právě na ledě Lvů, tak se úspěch může opakovat. Třebíč poslední dva domácí zápasy zvládla, ale stín neúspěchu s Chomutovem je výstražnou tečkou. Sedm vítězných zápasů bez výraznější komplikace je jasným důkazem herní pohody hostů. Venku má tým takřka shodnou úspěšnost jako doma, takže tři body jsou prioritou. Zúročí družina vedená kanonýrem Pajičem své přednosti?

Minulý vzájemný zápas: 1:2sn

Tip HokejPortal.cz: 10

 


(5.) HC Dukla Jihlava - (13.) HC Benátky nad Jizerou (17:30)

Dukla si drží primát nejlépe skórujícího mužstva v domácím prostředí, které je také klíčovým zdrojem bodů. Tým pravidelně boduje proti své výkonnostní skupině protivníků. Body ztrácí prakticky jen se silnějšími kluby a paradoxně se jí nedaří proti Šumperku, se kterým opět prohrála v poměru 5:6. Benátky z posledních pěti utkání vydolovaly jen tři body za poměrně překvapivou výhru ve Znojmě. Triumf má v rukávu Jihlava a zajisté bude chtít soupeři oplatit porážku.

Minulý vzájemný zápas: 1:4

Tip HokejPortal.cz: 1

 


(2.) KLH Chomutov - (12.) HC Havířov Panthers (17:30)

Chomutov musí kráčet k novým tříbodovým ziskům, aby dohnal svou ztrátu na Ústí. Poslední dva duely zvládl a dnes ho čeká další. Očekává se jedině úspěch, avšak výkonnost Havířova to domácím rozhodně nemusí tak usnadnit. Panteři se vezou už tři kola na vítězné vlně a prodloužení neporazitelnosti by bylo bezesporu vítaným faktem.

Minulý vzájemný zápas: 4:2

Tip HokejPortal.cz: 1

 


(6.) Orli Znojmo - (9.) HC Vrchlabí (17:30)

Orli se nadále drží v elitní šestici, ale série tří utkání bez výhry jim značně ohrozila pozici. V případě neúspěchu může tým klesnout až do samotného středu. Hosté ztrácí na Znojmo pouhé dva body, takže cesta do vyšších pater je blízko. Protipólem je však slabší aktuální výkonnost, která pravděpodobně bude hrát roli.

Minulý vzájemný zápas: 1:2

Tip HokejPortal.cz: 1

 


(16.) Sportovní klub Kadaň - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:30)

Pohled z pekel, taková je aktuální pozice Kadaně. Na mužstvo padla evidentní krize a zatím se marně hledá cesta, která by tým nasměrovala do pozitivnějšího světa. Dnes je to loterie, na její led přijede Hradec Králové, který svou pozicí v tabulce budí očekávaný respekt. Kadaň své fanoušky doma vůbec netěší a je velkým přáním, aby se vše v dobré obrátilo.

Minulý vzájemný zápas: 2:3

Tip HokejPortal.cz: 10

 


(8.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (14.) Salith Šumperk (18:00)

Po dvou výhrách dostali Rebelové v Hradci těžkou lekci a je otázkou, jak se s tím vypořádají dnes. Draci dokáží své soupeře potrápit a Havlíčkův Brod si toho musí být vědom. Šumperku se poslední dobou poměrně daří, svou slušnou formu potvrdil i proti Jihlavě. Ve výborném světle se navíc ukazuje lídr Hašek, na kterém bude hra opět stát.

Minulý vzájemný zápas: 4:3sn

Tip HokejPortal.cz: 10

 


(11.) HC Chrudim - (15.) HC Berounští Medvědi (18:00)

Chrudim střídá dobré výkony s těmi méně povedenými a celkově rozhodně za svou vizitkou zaostává. Domácí výsledky se rovnají trápení a stále se nedaří tento problém výrazně řešit. Problémy má i Beroun, který po sympatickém výkonu v Olomouci doma s Táborem selhal a rozšířil sérii bez bodu na čtyři kola.

Minulý vzájemný zápas: 4:0

Tip HokejPortal.cz: 1

 


(10.) Hockey Club Tábor - (3.) HC Olomouc (18:00)

Nováčka soutěže čeká atraktivní soupeř. Hanáci si podmanili třetí pozici za severočeskou dvojicí Ústí - Chomutov a potvrzují pozici jednoho z nejlepších týmů soutěže. Desetizápasová bodová šňůra byla odměnou za kvalitní výkony na ledě. Narušení přišlo v sobotu v Ústí, kde Mora prohrála 5:2. Tábor svým výkonem v prvním vzájemném střetnutí naznačil, že s favoritem může držet krok. Týmu se navíc daří bodovat, a tak taktika bude zaměřena na další úspěch. Olomouc bude mít jednoznačný cíl výhry a bude chtít pro tento fakt udělat maximum. Otazníkem bude zda-li se v brance Olomouce představí od začátku opět Žigárdy nebo příležitost dostane Sedlář. Prvně jmenovaný během střetnutí se Lvy střídal a do hry musel jeho náhradník.

Minulý vzájemný zápas: 1:2

Tip HokejPortal.cz: 2

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář