Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Startuje nadstavbová část, ve šlágru kola přivítá Třebíč úsapěchy posilněné Medvědy

16. 12. 2009

První liga má za sebou program zápasů základní části a dnes otevře brány té nadstavbové, ve které si to mužstva rozdají na sudých a lichých místech tabulky. Největším poutákem jednatřicátého kola by mělo být střetnutí mezi Horáckou Slavií Třebíč a Berounskými Medvědy. Ústí zavítá na led Šumperka, Havířov vyzkouší odolnost Chomutova a Olomouc se představí v Táboru.

 

DNEŠNÍ PROGRAM ZÁPASŮ:

(2.) KLH Chomutov - (15.) HC Havířov Panthers (17:30)

Severočechům se podařilo v pondělí utnout pětizápasovou sérii hrůzy, když bez výraznějších problémů rozstříleli Třebíč v poměru 5:1. První krok k lepším dnům tým udělal, půjde stejnou cestou? Už dnes by se v zápase měli představit hned tři nově půjčené akvizice z Karlových Varů, které jsou výsledkem dohody o vzájemné spolupráci. Na ledě by se tak mohli ukázat Lukáš Mensator, David Hájek a Rastislav Dej. Panteři to tedy budou mít nadmíru těžké, navíc jim do karet nehraje prakticky nic. Hosté se topí ve výsledkové krizi a i jejich vzájemná bilance s KLH je tristní. Přijde nečekaný zázrak nebo naprostá zkáza?

Letošní vzájemné zápasy: 4:2, 8:4

Forma: špatná/vzestupná - špatná

Tip: 1

 

(6.) SK Horácká Slavia Třebíč - (11.) HC Berounští Medvědi (17:30)

I přes na první pohled nepříliš pozitivní postavení obou týmů by měla aktuální herní stránka přinést zajímavé střetnutí. Nebýt těsné porážky s Chrudimí a zejména debaklu na ledě oživlého Chomutova, tak by bilance Třebíče byla nadmíru vynikající. V naprosté euforii je tým soupeře. Medvědi našli cestu úspěchů a nejspíš z ní jen tak sejít nechtějí. Pět zápasů, pět výher, unikátní bilance týmu, který dlouho živořil na dně tabulky. Kteří hráči vztyčí hokejky ke stropu stadionu k oslavě výhry?

Letošní vzájemné zápasy: 2:1sn, 6:2

Forma: velmi dobrá - mimořádná

Tip: 10

 

(10.) Orli Znojmo - (7.) HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

Orli prožívají chvíle slabosti. Otázkou zůstává, zda-li vydřená a cenná výhra nad Hradcem Králové by mohla být tou jiskrou naděje či jen krátkým  pokusem o vzplanutí síly. Sebevědomí Rebelů zle pošramotil pondělní výprask 7:2 na ledě Ústeckých Lvů. Další bodové zaváhání by mohlo tým poslat do nižších pater tabulky.

Letošní vzájemné zápasy: 6:4, 2:5

Forma: špatná/vzestupná - průměrná

Tip: 1

 

(4.) HC VCES Hradec Králové - (13.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Ani neuvěřitelná střelecká potence Jaroslava Roubíka, který podruhé za sebou vsítil hattrick, východočeskému celku k úspěchu ve Znojmě nepomohla. Tým tak narušil svou rozvijející se sérii výher, která započala v Táboru a pokračovala úspěchem s Chrudimí. Hostům se svým způsobem lepí smůla na paty. Benátečtí již potřetí v řadě padli během samostatných nájezdů. Loterie nevyšla v Berouně, doma s Olomoucí a neúspěchem skončil i třetí pokus v Táboru. Úspěch na ledě favorita by byl klíčový podaří se zlomit stín šedi?

Letošní vzájemné zápasy: 5:2, 4:1

Forma: průměrná - průměrná

Tip: 1

 

(8.) HC Vrchlabí - (9.) HC Chrudim (18:00)

Domácí z posledních šesti zápasů vytěžili více než solidních třináct bodů. V pondělí tým těsne podlehl Berounu, a tak ukončil svou slibnou bodovou sérii. Hosté střídají bodově úspěšná vystoupení s těmi méně povedenými, ale výraznější výsledkový neúspěch nezaznamenali. V případě výhry mohou svého dnešního soupeře v tabulce přeskočit.

Letošní vzájemné zápasy: 4:5sn, 2:1

Forma: výborná - dobrá

Tip: 1

 

(12) Sportovní klub Kadaň - (5.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Oba soupeři znovu změří své síly po pouhých třech dnech. V pondělním souboji byla překvapivě úspěšnější Kadaň, která utkání dovedla do vítězného konce díky brance Davida Balázse v prodloužení. Domácím se daří nejspíš nad pomyslný plán, neboť tým vyhrál už počtvrté v řadě. Jihlava kromě ztráty v Kadani podlehla náporu Ústí, ale jinak své výsledky může zařadit k tomu úspěšnému. Velkou ztrátou je pro tým zranění Oldřicha Bakuse, který vinou faulu vrchlabského Martina Filipa je ze hry už téměř měsíc. Absence hlavního lídra a kapitána týmu se odhaduje ještě na minimálně měsíc. Tým navíc opustil dobře adaptovaný Radek Hubáček, který se vrátil právě do zmíněného klubu, opačným směrem putoval zpět Jiří Hanzal. Kdo získá větší obdiv?

Letošní vzájemné zápasy: 2:3, 2:1p

Forma: výborná - velmi dobrá

Tip: 02

 

(14.) Hockey Club Tábor - (3.) HC Olomouc (18:00)

Střetnutí bude doslova bitvou dvou Kohoutů. Domácí se po dvou výhrách výrazněji odpoutali od Havířova a svou dobrou formu budou chtít potvrdit i proti herně poněkud tápající Olomouci. Hanácká bilance posledních pěti odehraných zápasů je výsledkově pozitivní, avšak citelná ztráta se Šumperkem a utrápený úspěch s Havířovem příliš obdivu nepoutá. Celkově však svěřenci trenérského dua Vlk-Fiala můžou být s postavením klubu v tabulce spokojeni. Do sestavy se navíc v týdnu vrátili marodi Davídek s Janáčkem, a tak se zpevnila souhra.

Letošní vzájemné zápasy: 1:4, 1:2

Forma: dobrá/vzestupná - velmi dobrá

Tip: 02

 

(16.) Salith Šumperk - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Bitva Davida s Goliášem papírově nedává prvně jmenovanému žádnou šanci na úspěch. Draci se plácají na dně a vzhledem ke svému bodovému manku potřebují každý bod. Domácí se ale už nejednou přesvědčili, že můžou odehrát s daleko silnějším týmem vyrovnaný zápas a výjimkou nejsou ani Lvi. Bodový zisk by nejspíš měl cenu zlata a byl by velkým překvapením, ale zázraky se dějí, tak proč tomu nevěřit.

Letošní vzájemné zápasy: 1:8, 2:3

Forma: špatná/průměrná - velmi dobrá

Tip: 2

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář