Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Rebelové táhnou na Olomouc

25. 11. 2009

První hokejová liga dnes pokračuje svým čtyřiadvacátým kolem. Olomouc se po jedenácti dnech opět představí na svém ledě, na kterém změří síly s týmem Havlíčkova Brodu. Domácí by rádi navázali na úspěch v Jihlavě a svou úspěšnost rozšířili o další body.

 

Mora poctivě sbírá body, avšak z posledních pěti utkání hned ve dvou případech odjížděla s prázdnou. Nedobytnost domácí tvrze by měla být patřičným klíčem k úspěchu. Protivníkům nepřineslo šest posledních pokusů toužebnou radost, což je trnem v oku. Změnit tuto bilanci se dnes pokusí tým Havlíčkova Brodu. Rebelové se aktuálně drží na sedmém místě tabulky, avšak minimální ztráta na čtvrtou pozici navyšuje touhu vítězství.

 

Svěřenci trenéra Nováka v pondělí překvapivě doma podlehli bojovným Medvědům z Berouna, a tak zajisté budou chtít ztrátu bodů co nejdříve dohnat. Týmu se podařilo bodovat ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech, což vneslo pozitivní ionty do sebevědomí hráčů. V Olomouci je však čeká těžká bitva. Kohoutům se daří plnit předsezonní cíle a třetím místo je tím pravým důkazem.

 

Z Mory se stává kompaktní tým. Pokud se nedaří jedné formaci, tak její úlohu převezme druhá. Martin Davídek i přes poněkud zvlhnutý střelecký prach si drží stále pozici nejlepšího střelce klubu, avšak na paty mu šlape ve formě hrající Petr Polodna, jehož gólový účet dosahuje už jedenácti zářezů.  O status nejproduktivnějšího hráče klubu se dělí oba zmínění kanonýři.
V táboru hostů si pozici lídra vybojoval dvacetibodový Tomáš Svoboda. Nejlépe mířícím střelcem je devítigólový Miroslav Holec.

 

V bráně dostává přednost zkušený exjihlavský Jaroslav Suchan. Sedmdesát vstřelených branek je pátým nejlepším výsledkem mezi týmy, což nastiňuje potenciál soupeře. Už tak dobré to není s defenzivní stránkou mužstva, která může hrát ve výsledku zásadní roli.

 

Rebel nemá na Olomoučany dobré vzpomínky. Oba kluby se již letos na ledě setkaly a právě Hanákům se podařilo na ledě soupeře vyhrát přesvědčivě bez ztráty kytičky v poměru 4:0. O branky utkání sedmého kola se postarali Brančík, Černý, Mikšan a Kucharczyk.


Předpokládané sestavy:
HC Olomouc: Žigárdy - Bartoň, Janáček, Lhotský, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Staněk - Brančík, Davídek, Černý, Čuřík, Haluza, Korhoň, Kucharczyk, Mikšan, Ministr, Polodna, Tomajko, Zbořil.


HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Linhart) - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, A. Jelínek, Soldán, Pavlík, Horváth, Moščic - Poletín, Ondráček, Smith, Borovanský, Třetina, Vojtěch Němec, Stromko, Holec, Svoboda, Česnek, Knotek, Vrdlovec.


Utkání začíná v 18 hodin. Zúročí Mora své přednosti i na svém ledě?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář