Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Překvapí táborští Kohouti i lídra soutěže z Ústí?

15. 1. 2010

Již zítra první hokejová liga otevře brány svého čtyřicátého kola. Výrazná pozornost bude upřena do Tábora, kam přicestují Ústečtí Lvi. Domácí už pět kol neokusili v normální hrací době porážku a vítězství v Jihlavě a v Olomouci jim bezesporu značně zvedlo sebevědomí. Jihlava se ve Znojmě pokusí najít ztracenou archu moci.

 

Kadaň si užívá mimořádně úspěšného tažení, které čítá už šest výher v řadě. Na svém ledě se utká s poněkud utrápenou Olomoucí, která ve středu překvapivě doma opět podlehla, když nestačila na své kohoutí rivaly z Tábora. Hostům šlape v tabulce na paty Hradec a bodová ztráta by mohla znamenat opuštění bronzové pozice. Lepší zítřky vyhlíží i Třebíč. Horácká Slavia z posledních tří zápasů nemá ani bod a jen díky předchozímu náskoku a souhry výsledků se ještě drží na pátém místě. Proti krizí rozladěné Chrudimi potřebuje nastartovat.

 

SOBOTNÍ PROGRAM ZÁPASŮ:

(7.) Sportovní klub Kadaň - (3.) HC Olomouc (17:00)

V samostatném preview.

Tip: 10

 

(2.) KLH Chomutov - (8.) HC Benátky nad Jizerou (17:30)

Role favorita je poměrně jasná. Domácí z posledních sedmi zápasů prohráli jen v derby na ledě Ústí a vzhledem k jejich ambicím se nedá předpokládat, že by se jim utkání nějakým způsobem vymklo z rukou. Benátečtí se však rozhodně budou chtít předvést a už pocítili, že na ledě favorita můžou odehrát poměrně vyrovnanou partii. Hosty poslední dobou sužují zranění. Do hry určitě nezasáhne čtveřice Kopic, Harant, Hobza a Mrkvička. Třízápasovou sérii výher uťal osmému celku ligy Hradec Králové, který dokázal zvítězit v soupeřově obydlí 4:1. Vybičují se Benátky k maximálnímu možnému výkonu? Představí se brankář Chábera premiérově v chomutovské bráně? Vše se dozvíme již zítra.

Tip: 1

 

(5.) SK Horácká Slavia Třebíč - (14.) HC Chrudim (17:30)

S početnou marodkou má Třebíč před sebou náročný úkol. Na svém ledě přivítá sice aktuálně výsledkově nejhorší tým, ale očekává se, že ten bude bojovat o nalezení své herní tváře. Trenérské dvojici Šindel-Vondrášek narušuje plány stále nekompletní složení kádru. Do hry nejspíš ještě nezasáhnou nedávní marodi Dolníček s Nahodilem a ze hry do konce sezony je kromě Slámy nově i Bartoš. Jediným pozitivem je účast dvou posil brankáře Francouze a útočníka Šedivého, kteří klubu budou vypomáhat nadále prostřednictvím střídavých startů.

Tip: 1

 

(6.) Orli Znojmo - (11.) HC Dukla Jihlava (17:30)

Orli se drží výsledkové sinusoidy, avšak aktuálně jim to stačí na šestou pozici. Po dvouzápasové štaci venku, ze které si připsali jedno vítězství, se představí fanouškům už na svém ledě. Soupeřem jim bude Jihlava. Tým z Vysočiny je pouze svým stínem a hledá cestu do své reality. Domácí nemůžou stále počítat se službami Hamana, Pláška a Sojčíka. Hosté se trápí hlavně doma, kde nevyhráli už šest zápasů. Šance na úspěch jsou pro oba kluby vyrovnané.

Tip: 02

 

(4.) HC VCES Hradec Králové - (13.) HC Berounští Medvědi (18:00)

Východočeši budou chtít naplno bodovat, aby se v případě dalšího bodového selhání Olomouce mohli vrátit na třetí pozici. Ve středu se Beroun po šestizápasovém tápání dočkal toužebného úspěchu, když na svém ledě udolal Třebíč. Lodivod Žemlička může do konce sezony počítat se službami útočníka Fiedlera, kterého klub získal z Jihlavy. Překvapí hosté favorita?

Tip: 1

 

(9.) HC Vrchlabí - (12.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Utkání bude pro oba celky důležité. Rebelové ztrácí na Vrchlabí pouhý jeden bod a vyrovnanost tabulky dává patřičnou zápletku. Domácí dokázali z posledních dvou zápasů vytěžit čtyři body a další zisk by jim přišel vhod. Prakticky to samé lze říci o Havlíčkovu Brodu, snad jen s rozdílem, že svěřenci trenéra Nováka získali o bod méně. Hostům v minulém zápase pomohlo k důležité výhře nad Znojmem hned několik hráčů extraligové Slavie (mj. Růžička ml., T. Svoboda, Roth, Holec a Sklenář) a není vyloučeno, že některý z nich se v zápase opět představí.

Tip: 02

 

(10.) Hockey Club Tábor - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Nováček ligy si svého pobytu ve vyšší soutěži nyní užívá dokonale. Z posledních pěti zápasů dokázali Kohouti vytěžit výborných třináct bodů a nemohlo být ani překvapením, že se tým dostal na desátou příčku s dvoubodovou ztrátou na sedmou Kadaň. Tábor se v posledních dvou kolech postaral o překvapení. Nejprve dokázal zvítězit 2:1 v Jihlavě a stejným poměrem triumfoval i v Olomouci. Velký podíl na úspěchu měl jednoznačně gólman Kovář, který z šestaosmdesáti střel soupeřů pustil pouhé dvě za svá záda.

Nyní čeká domácí velká zkouška. Bitva s králem soutěže může o mnohém napovědět. Ústečtí od klopýtnutí ve Vrchlabí výrazněji nezaváhali. Po vydřené výhře nad Hradcem Králové a Chomutovem si tým ve třetí třetině smlsnul na Šumperku. Vedení klubu se netají myšlenkou, že by se rádo postaralo o přestupovou bombu. Lvi aktuálně spíše řešili střídavé starty svých hráčů, ale rádi by i sami posílili. Potvrdí hosté roli krále nebo se zrodí víkendová senzace?

Tip: 10

 

KONTUMOVANÉ UTKÁNÍ:

(15.) Salith Šumperk - (16.) HC Havířov Panthers 5:0

(Havířovští Panteři odstoupili ze soutěže a veškerá jejich zbývající střetnutí jsou kontumována ve prospěch soupeřů).

 

Zdroj: klubové weby, hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář