Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Podaří se Orlům ze Znojma nálet i v Chomutově?

27. 11. 2009

Po dnešní předehrávce, ve které porazil Hradec Králové v prodloužení tým Vrchlabí, se v sobotu dohraje zbylými sedmi zápasy pětadvacáté kolo druhé nejvyšší domácí soutěže. Největším tahákem se jeví souboj Chomutova se Znojmem. Ústečtí Lvi zajíždějí na led Benátek a Olomouc vyráží na výpravu do Kadaně.

 

Sobotní program soutěže:

(11.) HC Benátky nad Jizerou - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)

Benátečtí ve středu skoncovali se třízápasovou krizí, ve které nevybojovali jediný bod. Výhra nad Šumperkem by mohla pomoci k plaménku naděje v boji proti Ústí. Lví aréna poznala poprvé v sezoně porážku, když výborně hrající Znojmo dovršilo svůj výkon gólem v prodloužení. Benátky se rovněž přesvědčily, že se s ústeckým týmem dá hrát. Podaří se i jim překvapit favorita?

Letošní vzájemný zápas: 0:1

Aktuální forma: průměrná - mimořádná

Tip: 10

 

(16.) Salith Šumperk - (12.) HC Havířov Panthers (17:00)

Na Draky padla deka, která dusí jejich ohnivé přednosti. Neúspěch v Benátkách byl čtvrtým pádem v řadě a propad na dno tabulky je výsledkem krize. To hosté jsou na tom o poznání lépe. Nebýt kruté domácí porážky s Hradcem Králové, tak by jejich osmibodové konto bylo z posledních čtyř utkání dobrou vizitkou.

Letošní vzájemný zápas: 4:2

Aktuální forma: špatná - dobrá

Tip: 02

 

(15.) Sportovní klub Kadaň - (3.) HC Olomouc (17:00)

Kadaň čeká na čas odplaty. V prvním vzájemném měření sil si tým odvezl z Hané potupný pětigólový debakl. Domácím příliš faktorů nenahrává. Tým prohrál s Vrchlabím i v Berouně, což na psychice příliš nepřidá. Olomoučané ve středu ztratili doma body s Havlíčkovým Brodem, se kterým prohráli v prodloužení a zajisté budou chtít ztrátu dohnat venku.

Letošní vzájemný zápas: 0:5

Aktuální forma: dobrá/sestupná - velmi dobrá

Tip: 02

 

(8.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (14.) Hockey Club Tábor (17:00)

Rebelové po úspěchu v Olomouci budou chtít opět vyhrát a s ohledem na špatné výsledky jejich soupeře se příležitost zdá reálnější. Domácí si zajisté jsou vědomi toho, že nesmí Táboru nechat místo ke hře, jinak se může opakovat situace ze střetnutí s Berounem.

Letošní vzájemný zápas: 6:3

Aktuální forma: dobrá - slabá

Tip: 1

 

(7.) SK Horácká Slavia Třebíč - (13.) HC Berounští Medvědi (17:30)

Nebýt překvapivé domácí porážky s Havířovem, tak by zajisté v šatně Třebíče vládla po posledních zápasech naprostá spokojenost. Středeční přesvědčivá výhra v poměru 8:4 na ledě Vrchlabí nastínila dobrou herní pohodu mužstva. Hosté zajisté nepřijedou utkání jen odbruslit. Svěřenci trenéra Žemličky vyhráli druhý zápas v řadě a ukazují, že našli správný směr cesty k novým úspěchům. Utkání by to mohlo být zajímavé.

Letošní vzájemný zápas: 2:1sn

Aktuální forma: dobrá - vzestupná

Tip: 10

 

(6.) HC Dukla Jihlava - (9.) HC Chrudim (17:30)

Překvapivý odchod trenéra Augusty žádný herní problém či ztrátu motivace nezpůsobil, aspoň ne nyní. Tým vybojoval během loterie nájezdů cenné dva body z ledu Tábora a průběžnou slušnou formu bude chtít zúročit i v sobotu doma. Chrudim v posledním zápase potvrdila předběžnou prognózu, že by se mohla postarat o porážku aktuálně druhého týmu soutěže z Chomutova, faktor úspěchu se realitou skutečně stal. Očekává se vyrovnaný duel.

Letošní vzájemný zápas: 0:2

Aktuální forma: velmi dobrá - dobrá

Tip: 1

 

(2.) KLH Chomutov - (5.) Orli Znojmo (17:30)

Tento duel lze bez výraznějších náhledů označit jako šlágr kola. Střetne se druhý a pátý tým průběžné tabulky, což už v takové formě je pravým poutákem. Domácí budou chtít napravit bezzubý výkon z Chrudimi a první víkendový den je přímou možností. Znojemští byli druhým celkem čtyřiadvacátého kola, který dokázal obrat favorita o body. Mužstvo překvapivě vyhrálo v prodloužení na ledě Ústí a nasměrovalo na sebe patřičnou pozornost. Šance obou mužstev jsou vyrovnané.

Letošní vzájemný zápas: 6:2

Aktuální forma: velmi dobrá - velmi dobrá

Tip: 1

 

Páteční předehrávka 25. kola:

HC VCES Hradec Králové - HC Vrchlabí 5:4 po prodl. (2:2, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 4. Jan Hruška (Roubík, Kadlec), 19. Budínský (Roubík), 27. Macháň (Berger, Šejnoha), 57. Roubík (Karlíček, Kadlec), 62. Budínský (Karlíček) - 1. Filip Martin (Tvrdek), 15. Tvrdek, 36. Matějíček (Čaloun, Tvrdek), 50. Gengel (Matějíček).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář