Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Oslabená Mora zajíždí k obhajobě třetího místa do Kadaně

15. 1. 2010

ObrazekOlomoučtí hokejisté nezažívají příjemné chvíle. Po těsné prohře v Chomutově si tým značně pošramotil renomé domácí ostudou se Šumperkem a aby toho nebylo málo, tak před svými fanoušky selhal i ve středu s Táborem. Vítězství z dohrávky v Třebíči je tak zakaleno nečekanými a překvapujícími pády. V sobotu na ledě Kadaně čeká Hanáky zkouška vůle. Dokáže Mora seskupit své síly proti úspěchy zocelenému soupeři?

 

 

Šest zápasů, šest vítězství, tak taková je nečekaná vítězná šňůra Kadaně. Černožlutí získali skalp ještě fungujícího Havířova a posléze poslali do kolen Benátky, Beroun, Chrudim, Havlíčkův Brod a ve středu svým triumfům nasadili pomyslnou korunu, když dokonce rozsápali Jihlavu v poměru 6:2 na jejím ledě. Domácí prožívají nejlepší období prvoligové štace a bezesporu ho nebudou chtít jen tak opustit.

 

Jedním ze strůjců dosavadních úspěchů kadaňské legie je gólman Kamil Jarina. Třiatřicetiletá jednička týmu zažívá úspěšné období. Jeho forma gradovala v zápase s Berounem, kdy famózním výkonem zneškodnil všech šestačtyřicet střel soupeře a vychytal slastnou nulu. Více než čtyřicet zákroků si připsal i v posledních dvou zápasech s Jihlavou a s Havlíčkovým Brodem.

 

Nelze opomenout ani lídra ofenzivy Ladislava Bouška. Jednatřicetiletý útočník, jenž byl několik let nedílnou součástí chomutovského mužstva, se stará o většinu brankových příležitostí. Se sedmatřiceti body je aktuálně šestým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Mezi největší útočná esa domácích patří i David Balász, Jiří Charousek a Jakub Bauer. Souhru obranných řad obstarává zejména nestárnoucí Martin Ťupa a Libor Hlubuček.

 

Ve středu se v olomoucké brance objevila nejčerstvější akvizice Alexander Hylák, kterého klub získal na hostování z extraligové Komety Brno. Šestadvacetiletý brankář tak ukončil své působení v Šumperku, kde hostoval, a zamířil do kádru Mory. Premiéru si však rozhodně představoval jinak. Ze dvaatřicet střel sice inkasoval jen dvakrát, ale s ohledem na to, že jeho spoluhráči vsítili jediný gól, tak byla porážka realitou.

 

Trenéři Vlk a Fiala navíc přišli o obránce Jakuba Bartoně, který musel pro zranění ramene předčasně opustit ledovou plochu. Ztráta klíčového obránce přišla v nejméně vhodnou dobu, neboť do hry nebude moct zasáhnout ani Alexander Lhotský, který chytl do poraněného kotníku zánět.V absencích by mohly být vedena i jména Tomáše Zbořila a Petra Polodny, které nedávno trápila nemoc. Vedení klubu se již údajně rozhlíží po případných posilách i na blížící se play off. V hledáčku by měl být obránce a útočník.

 

Kohouty by k úspěchu měla tlačit i myšlenka nutnosti uhájení třetího místa, na které si vehementně brousí zuby Hradec Králové. Mezi oběma kluby už není žádný bodový rozdíl. Hanáky drží v popředí pouze lepší skóre a teoreticky i možnost jednozápasového manka. Celková tabulka soutěže je i díky nechtěnému přispění Havířova značně vyrovnaná a kromě snad jen Ústeckých Lvů si nemůže být jistý nikdo. Utkání pravdy začíná zítra od 17 hodin.

 

Předpokládané sestavy:

Kadaň: Jarina - Ťupa, Rutta, Kloz, Prošek, Zmeškal, Hlubuček, Schmidt, Szakal - Balász, Bauer, Bursík - Gombár, Charousek, Boušek - Kuběna, Domin, Tsyganov - Ton, Freiberg, Mužík.

Olomouc: Žigárdy - Janáček, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Staněk, Vyrůbalík - Bordowki, Brančík, Davídek, Černý, Čuřík, Korhoň, Kucharczyk, Mikšan, Ministr, Tomajko, Venkrbec.

 

Zdroj: klubové weby, hokej.estranky.cz, foto: Jaroslav Pazdera

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář