Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Orli přiletí do Olomouce, ukončí Hanáci sérii neúspěchů?

20. 1. 2010

ObrazekVe středu pokračuje první hokejová liga jednačtyřicátým kolem.  Hanáci v něm přivítají na svém ledě celek Znojma. Utkání bude mít svým způsobem příchuť derby. Pro oba kluby to bude klíčový zápas, neboť bodová ztráta může velmi ohrozit jejich případné další cíle. Mora o svou bronzovou příčku už přišla a bezesporu s tímto faktem bude chtít něco znovu dělat.

 

 

Odstoupení Havířova maximálním možným způsobem nahrálo do karet Hradce Králové, který díky tomu získal bez jakékoli námahy šest bodů. Naopak na to doplatila právě Olomouc, která se díky poněkud nešťastnému hernímu systému s Pantery ani papírově již nepotká. O to více nyní mrzí herní výpadky se Šumperkem či Táborem, které skončily bez bodů.

 

Mora získala z posledních pěti zápasů pouhých pět bodů a zkomplikovala si zpočátku dobře rýsující pozici. Vydřená sobotní výhra na ledě Kadaně byla ryze zásluhou kapitána Richarda Brančíka, který hattrickem přesně ukázal směr, jakým se má tým vydat. Do konce nadstavbové herní části zbývá šest kol a každý úspěch se v tuto chvíli stává důležitým. Olomouc má aktuálně na mužstvo Hradce jednobodovou ztrátu nicméně zápas k dobru. Čekat na zaváhání Východočechů je cestou do neznáma, a proto musí svěřenci trenérů Vlka a Fialy jít po jisté trase.

 

O mnohém může napovědět právě duel s Orly. Výkony Znojma nejsou vůbec přesvědčivé, tým si nedokáže vytvořit delší bodovou sérii a to má za následek chatrnou  pozici v tabulce. Lodivod znojemské družiny Milan Kastner musel být zklamán zejména z posledních dvou zápasů jeho týmu. Porážky 5:2 s Havlíčkovým Brodem a 6:1 doma s Jihlavou byly těžkým direktem na sebevědomí hráčů.

 

Orly nyní čeká Olomouc, se kterou mají stoprocentní vzájemnou bilanci. Kastner nebude moct stále využít služeb zkušených forvardů Karla Pláška a Radka Hamana, jenž se po zranění teprve dostávají do tréninkového režimu. V plné síle nebudou ani domácí. K dlouhodobým marodům Meidlovi s Řípou se na čas usadila i dvojice Lhotský, Bartoň. Nemoc vyřadila ze hry Mikela s Davídkem. Týmu naopak pomůže přerovský obránce Radomír Pala, kterého klub získal v rámci střídavých startů. Otázkou zůstává , zda-li týmu pomůže Tomajko, který se v úterý opět představil v brněnském dresu v utkání na Spartě.

 

Bitva o důležité body začíná ve středu 20. ledna od 18 hodin na zimním stadionu v Olomouci. Podaří se Kohoutům bezbolestně vyhnat ze svého hnízda nebezpečné Orly?

 

Vzájemné zápasy v letošní sezoně:

HC Olomouc – Orli Znojmo 0:2
Branky: 5. Svoboda, 41. Plášek

Orli Znojmo – HC Olomouc 3:2
Branky: 8. Kolafa, 18. Plášek, 44. Hradecký - 26. a 40. Polodna

Orli Znojmo – HC Olomouc 3:2
Branky: 7. Barus, 30. V. Meidl, 53. Kubica - 9. Davídek, 53. Černý

 

Foto: Jaroslav Pazdera

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář