Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Olomouc se pokusí zlomit Hylákovo kouzlo

8. 1. 2010

Svěřence trenérů Vlka a Fialy čeká v sobotu zkouška nervů. Na svém ledě totiž přivítají mužstvo Šumperku, se kterým mají v letošní sezoně překvapivě zápornou bilanci. Hanáci v obou letošních zápasech svému soupeři podlehli. Velký díl na tom má brankář Alexandr Hylák, který se v poslední době stal katem veškerého olomouckého snažení.

 

Od 19. prosince Mora vytěžila tři vítězství. Kromě posledních dvou zápasů však výkonnostně nepřesvědčila. Utrápené výhry nad Kadaní, s Vrchlabím a těsná porážka ve Znojmě nebyla příliš pozitivní vizitkou. Jako po mávnutí kouzelného proutku se Olomouc nevídaně zvedla při triumfu okořeněném sedmi brankami do sítě čtvrtého Hradce Králové. Vynikající domácí představení bylo balzámem na pobolívající duši.

 

Po bodech Mora sahala i na ledě druhého Chomutova, se kterým ve středu odehrála poměrně vyrovnanou partii. Nebýt brzkého obdrženého gólu a několika promarněných příležitostí, tak mohl být na kontě další toužebný úspěch. Těsná porážka zamrzí, ale o to více mužstvo může těšit fakt, že odehrálo s jedním z lídrů soutěže dobrý zápas.

 

Hanákům evidentně svědčí hrát s ofenzivními týmy otevřenou partii. V sobotu však přijde velká změna, neboť na Hanou přijede nepopulární Šumperk, který se svou nepříjemnou a spíše defenzivní hrou bude chtít potřetí za sebou poslat favorita do kolen. Otázkou zůstává v jakém rozpoložení Draci přiletí. Po třech výhrách v řadě dostali svěřenci kouče Svatopluka Číhala před zraky svých fanoušků šestigólovou lekci od Jihlavy. Tlak Dukly nezastavil ani Alexandr Hylák, který po dvou třetinách a pěti obdržených gólech přepustil své místo náhradníkovi Aleši Danečkovi.

 

 

Vidina šance na úspěch vrací Draky k pozitivním myšlenkám. Olomouc však bude chtít špatnou vzájemnou bilanci začít řešit a bezesporu půjde do boje maximálním možným způsobem. Podaří se Hanákům odčarovat prokletí? Bitva o zlomení kouzla gólmana Hyláka začíná v 17 hodin.

 

 

Pravděpodobné sestavy:

HC Olomouc: Žigárdy - Vyrůbalík, Mikel, Bartoň, Jenáček, Nedbálek, Ondrušek, Staněk - Ministr, Davídek, Černý - Brančík, Čuřík, Ondrušek - Zbořil, Tomajko, Korhoň - Venkrbec, Kucharczyk, Selingr.

Salith Šumperk: Hylák - Novotný, Kántor, Sedlák, Višňák, Rimmel, Zukal, Hoďa - Moravec, Mihalík, Hašek - J. Daneček, Hulva, Švaňhal - Podešva, Meluzín, Antonovič - Janečka, Orsava.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář