Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Odolá bodová série Benátek ataku oživlého Chomutova

18. 12. 2009

Sobotní program nabídne tradiční prvoligovou porci zápasů. Z elitní trojky se Ústečtí Lvi a Olomouc představí doma. Lídr soutěže přivítá nováčka z Tábora a Hanáci vyzvou nepříjemnou Kadaň. Jediný Chomutov zavítá na led soupeře, konkrétně do Benátek.

 

V Havířově bude k vidění moravské derby, mezi místními Pantery a šumperskými Draky. Velká očekávání budou kladena na střetnutí Berounských Medvědů s Hradcem Králové. Oslabení Orli se pokusí o zázrak v Jihlavě. V dalších utkáních poměří své síly Havlíčkův Brod s Vrchlabím a Chrudim s Třebíčí.

 

SOBOTNÍ PROGRAM SOUTĚŽE:

(

 

V Havířově bude k vidění moravské derby, mezi místními Pantery a šumperskými Draky. Velká očekávání budou kladena na střetnutí Berounských Medvědů s Hradcem Králové. Oslabení Orli se pokusí o zázrak v Jihlavě. V dalších utkáních poměří své síly Havlíčkův Brod s Vrchlabím a Chrudim s Třebíčí.

 

SOBOTNÍ PROGRAM SOUTĚŽE:

(12.) HC Benátky nad Jizerou - (2.) KLH Chomutov (17:00)

Domácí si vybrali kus smůly, když hned tři zápasy za sebou prohráli během samostatných nájezdů. Vysvobozením se může jevit přesvědčivá výhra na ledě Hradce Králové. Vypadá to, že se Chomutov zbavil své noční můry, která ho trápila po pět zápasů. Severočeši si nejprve poradili s Třebíčí 5:1 a pak rozstříleli Havířov 7:0. Dnes však mají citelný problém, neboť jim ze sestavy vypadli další hráči. K již zraněným se připojil Procházka se Skořepou a nemoc vyřadila ze hry další šestici Fiala, Kraft, Míka, Milotínský, Kraft a Jíra. Kdo bude stát v záři světel?

Forma: dobrá - průměrná/vzestupná

Tip: 02

 

(8.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (7.) HC Vrchlabí (17:00)

Výkony Rebelů mají nyní sestupnou tendenci. Vše odstartovala domácí porážka během prodloužení s Jihlavou. Následně tým dostal lekci 7:2 v Ústí a posléze neuspěl ani ve Znojmě. Vrchlabí je na tom o mnoho lépe, z posledních šesti zápasů rovnou v pěti získalo plný počet bodů.

Forma: průměrná - výborná

Tip: 02

 

(3.) HC Olomouc - (13.) Sportovní klub Kadaň (17:00)

Preview v samostatném článku.

Forma: dobrá - velmi dobrá

Tip: 1

 

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (14.) Hockey Club Tábor (17:00)

Podle papírových dat by se mělo jednat o formalitu. Hosté však rozhodně nepřijedou na led favorita na výlet. Aktuální dobré výsledky budou tlačit Kohouti k maximálnímu výkonu. Podaří se krále ligy potrápit?

Forma: výborná - velmi dobrá

Tip: 1

 

(15.) HC Havířov Panthers - (16.) Salith Šumperk (17:00)

Souboj dvou sousedů v tabulce bude zajímavý, neboť oba soupeři potřebují body jako království sůl ve známé pohádce. Ztráta je už nepříjemná, zatímco Panteři mají šestibodové manko na čtrnáctý Tábor, tak propast Šumperka je ještě o pět bodů větší. Kdo sníží vzdálenost soupeřů?

Forma: špatná - špatná

Tip: 1



(11.) HC Berounští Medvědi - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:30)

Medvědí jízda trvala pět zápasů, ve kterých svěřenci trenéra Žemličky získali třináct bodů. Středa přinesla v Třebíči nečekanou stopku, a tak by domácí chtěli uspět proti Hradci Králové. Východočeši své poslední dva zápasy nezvládli. Porážka ve Znojmě a hlavně doma s Benátkami dobrou vizitkou pro čtvrtý tým tabulky není. Minimální náskok nad nejbližšími pronásledovateli v tabulce je výstrahou. Parodoxně by další ztráta mohla přinést při určité shodě okolností pád až na šesté místo.

Forma: velmi dobrá - dobrá/sestupná

Tip: 1

 

(5.) HC Dukla Jihlava - (9.) Orli Znojmo (17:30)

Dukla si v nedávné době vybrala slabší chvilku, nicméně důležitý úspěch z ledu Kadaně tým udržel ve hře o čtvrté místo. Týmu z Vysočiny navíc hraje do karet, že hosté jsou oslabeni o několik klíčových opor. Mimo hru je dokonce celá elitní formace Orlů Svoboda - Haman - Plášek, dlouhodobě jsou indisponováni Sojčík a Říha. Znojmu se podařilo utnout pětizápasový zmar dvěma výhrami v řadě. Úspěch s Hradcem Králové a s Havlíčkovým Brodem může vnést potřebný impulz.

Forma: dobrá - průměrná/vzestupná

Tip: 10

 

(10.) HC Chrudim - (6.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Chrudimští v poslední době střídají výhru s porážkou a podle těchto výsledků by dnes měli vyhrát. Domácím se nedaří potvrdit vybojované body i v nadcházejícím zápase. Světlou výjimkou snad může být vítězství nad Chomutovem a následný bodový zisk v Jihlavě. Ve středu mužstvo prohrálo ve Vrchlabí, což zkomplikovalo plány na posun do vyšších pater tabulky. Meta večera je daná jasně. Třebíč si překvapivě rychle dokázala vzpamatovat po debaklu v Chomutově, výhra nad rozjetým Berounem byla klíčovým úspěchem.    

Forma: dobrá - dobrá

Tip: 02

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář