Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Najde už konečně Chrudim cestu z prokletí?

20. 1. 2010

ObrazekV první hokejové lize zbývá pouhých šest kol do konce nadstavbové části a řadě týmů už začíná boj pravdy. Největší pozornost bude upřena na výsledkovou krizí zpustošenou Chrudim, která bude proti Hradci Králové bojovat o ukončení desetizápasové série neúspěchů. Ústečtí Lvi vyzvou Kadaň. Chomutov vyzkouší odolnost Medvědů z Berouna.

 

 

V Olomouci bude k vidění moravské derby, kdy domácí Mora změří síly se Znojmem a zároveň bude bojovat o napravení domácí reputace. Vrchlabí se pokusí v Jihlavě navázat na svou bodovou sérii. Čeká ho však náročný zápas, neboť domácí Dukla je posilněna šestigólovou výhrou z ledu Znojma. Po týdenní přestávce se do zápasového kolotoče vrací i Šumperk. Draky čeká pokus o atakování debaklem pošramocených Benátek. Zajímavé derby bude i k vidění i v Havlíčkově Brodě, kam přicestuje Třebíč.

 

DNEŠNÍ PROGRAM ZÁPASŮ:

(9.) HC Dukla Jihlava - (8.) HC Vrchlabí (17:30)

Hosté přijedou do Jihlavy s jasně stanoveném cílem, kterým není nic jiného než na ledě soupeře konečně bodovat. Ani v jednom ze tří letošních utkání se to hráčům Vrchlabí nepodařilo. Dukla si přivezla ze Znojma výrazné vítězství a ráda by konečně svým fanouškům připravila radost i na svém stadionu. Naposledy se jí to podařilo 5. prosince proti Chomutovu a již šest utkání je toužebnému cíli vzdálena. Podaří se jí to dnes?

Tip: 1

 

(10.) HC Benátky nad Jizerou - (15.) Salith Šumperk (17:30)

Domácí by nejraději své poslední dva zápasy úplně vymazali z paměti. Porážka s Hradcem Králové by se ještě s přihmouřeným okem dala omluvit, ale devítigólové fiansko na ledě Ústí už rozhodně ne. Tým v klíčových fázích hry naprosto selhal a zcela po zásluze si odvezl potupný výprask. Dnes ho čeká papírově slabší soupeř a tím i větší možnost nápravy zpackaného minulého zápasu. Draci jsou odpočatí, neboť v sobotu měli díky kontumovanému utkání s Havířovem volno. Trenér Svatopluk Číhal již nemůže počítat se službami zkušeného Roberta Kántora. Produktivnímu obránci skončilo hostování z Komety Brno a tam se také vrátil.

Tip: 1 

 

(13.) HC Berounští Medvědi - (2.) Chomutov (18:00)

V Berouně ještě nepohřbily naděje na případný start v předkole play off, nicméně k jistotě je nutné sbírat body a utkání s favoritem není žádnou výjimkou. Severočeši naposledy prohráli v sídle Medvědů před dvěma roky a to až během prodloužení. Hosté se vezou na jisté vlně. Z posledních deseti zápasů prohráli jen dva a zajisté nebudou dávat body lacino ani nyní.

Tip: 2

 

(14.) HC Chrudim - (3.) HC VCES Hradec Králové (18:00)

Chrudimi už v dalších zápasech nepomůže Daniel Rákos. Vzhledem ke svému statusu hráče se střídavými starty už dosáhl povoleného limitu šestadvaceti utkání a již nemůže v 1. lize k dalším bojům nastoupit. Domácím nezbývá nic jiného než konečně utnout prokletí a pokusit se zabojovat ještě o teoretickou šanci na účast v předkole play off. Východočeši si budou chtít uchovat třetí příčku před dotírající Olomoucí a zároveň i potvrdit na stoprocentní bilanci ze vzájemných střetnutí.

Tip: 02

 

(12.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (5.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Utkání bude dalším měření sil o krále regionu. Rebelové střídají matné výkony s těmi lepšími, ale doplácí na vyrovnanost tabulky, která jim k lepšímu umístění zatím příliš nepřeje. Domácí se můžou pyšnit naprosto dokonalou bilancí, která je podpořena ještě lepším skóre 16:5. Ve dvou střetnutích dokázali hráči Havlíčkova Brodu svému soupeři nadělit potupných sedm gólů! Třebíč by ráda vyšla ze svého stínu a podpořila své aktuální výborné páté místo v tabulce. K toužebnému úspěchu by měli pomoci i nedávní marodi Dolníček s Nahodilem.

Tip: 10

 

(4.) HC Olomouc - (6.) Orli Znojmo (18:00)

Podrobné preview v samostatném článku.

Tip: 1

 

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (7.) Sportovní klub Kadaň (18:00)

Za jiných okolností by se o zápasu mluvilo jako o jasném. Aktuální forma Kadaně podpořená výkony nejlepšího brankáře ligy Kamila Jariny budí zajímavé myšlenky. O kvalitě Ústeckých Lvů netřeba pochybovat, na druhou stranu je jejich současná pozice natolik pevná, že případné klopýtnutí by nic závažného způsobit nemohlo. Z posledních osmi zápasů mají hosté vynikajících dvaadvacet bodů a jejich raketový vzestup oživil celou soutěž. Vidina dokázat jako první porazit lídra soutěže po šedesáti minutách je více než lákavá a s ohledem mnoha faktorů vůbec ne neřešitelná. Oba soupeři se utkali letos již třikrát a v každém z nich triumfovalo Ústí. Vyrovnaný byl jen úvodní zápas, který skončil triumfem Lvů během prodloužení. Kadaň může překvapit se, avšak nesmí se pouštět do otevřené hry, která by připomněla zkázu z jejich domácích vystoupení.

Tip: 02

 

 

KONTUMOVANÉ UTKÁNÍ:

HC Havířov Panthers - Hockey Club Tábor 0:5

(Havířovští Panteři odstoupili ze soutěže a veškerá jejich zbývající střetnutí jsou kontumována ve prospěch soupeřů).

 

Zdroj: klubové weby, hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář