Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Kdo zvítězí v bitvě nejlepších legií?

1. 12. 2009

Středeční večer otevře prvoligové brány šestadvacátého kola. Jednoznačným šlágrem bude střetnutí Ústeckých Lvů s Chomutovem. Olomouc bude hledat ztracenou formu v souboji s Třebíčí. Jihlava vyzkouší odolnost znojemské tvrze. Hradec půjde na lov berounských Medvědů. Benátky zavítají na horký led havířovských Panterů.

 

Program 26. kola:

(8.) Orli Znojmo - (5.) HC Dukla Jihlava (17:30)

Znojemští mají za sebou dvě nesmírně náročná střetnutí s oběma elitními severočeskými celky. Na ledě Ústí tým senzačně vybojoval vítězství, ale úspěch stál moravskou družinu mnoho sil, což se projevilo výpadkem v Chomutově. Dnes Orli poměří své síly s produktivní Jihlavou a rádi by oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného souboje. Dukla dorazí do orlího hnízda bez svého nejproduktivnějšího hráče Bakuse, jehož ze hry už dříve vyřadilo zranění. Naopak v mužstvu se objevilo několik nových jmen. Z Olomouce dorazil na hostování Haluza a v rámci střídavého startu Pitule. Kabinu naopak opustila dvojice Minčák-Hanzal. Přelstí Znojmo ve velmi dobré formě hrající klub z Vysočiny?

Letošní vzájemný zápas: 1:4

Aktuální forma: dobrá - vynikající

Tip: 02

 

(11.) HC Havířov Panthers - (10.) HC Benátky nad Jizerou (17:30)

Marodkou zdecimovaný tým Panterů bude chtít proti Benátkám uspět i ve druhém vzájemném střetnutí. Otázkou zůstává, zda-li se domácím podaří narušit pohodu soupeře, který dokázal deklasovat aktuálního lídra soutěže Ústí v poměru 5:0 a o tři dny dříve přehrál přesvědčivě i Šumperk.

Letošní vzájemný zápas: 5:3

Aktuální forma: dobrá - vzestupná

Tip: 10

 

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (2.) KLH Chomutov (18:00)

Zápas kola bude jednoznačnou bitvou podzimu. V ostře sledovaném utkání změří síly dva nejúspěšnější kluby současné prvoligové scény. Ústí i Chomutov mají vyrovnané téměř veškeré statistiky. Liší se nyní zejména v aktuální formě, která hovoří pro hostující tým. Lvi nejprve doma podlehli v prodloužení Znojmu a posléze dostali těžký výprask v Benátkách. Chomutov od 4. listopadu zaváhal pouze před týdnem v Chrudimi. Střet dvou úhlavních protivníků slibuje velkou podívanou. Překvapí chomutovská legie herní taktikou soupeře i podruhé?

Letošní vzájemný zápas: 3:6

Aktuální forma: dobrá/sestupná - velmi dobrá

Tip: 02

 

(9.) HC Chrudim - (7.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Chrudimští si na atraktivitu soupeřů z posledních utkání rozhodně stěžovat nemusí. Ústí, Znojmo, Chomutov a Jihlava, tak takový je výčet rivalů z jedenáctidenního programu cesty chudimské Orlice za body. Hosté by měli dorazit v takřka kompletním složení. Do hry pravděpodobně nezasáhne jen forvard Endál, jehož trápí poranění zad.

Letošní vzájemný zápas: 3:1

Aktuální forma: dobrá - dobrá/vzestupná

Tip: 10

 

(15.) Hockey Club Tábor - (14.) Sportovní klub Kadaň (18:00)

Souboj dvou sousedů v tabulce by mohl jednomu z mužstev pomoci k vyšším příčkám. S bodovými ambicemi se nikterak netají ani Severočeši, kteří po vítězství nad Olomoucí získali do žil novou krev. Táborští Kohouti neprožívají slunečné období. Výkonnost týmu má kolísavou tendenci a případný další neúspěch by pošramocenému sebevědomí nikterak neprospěl. 

Letošní vzájemný zápas: 3:2

Aktuální forma: špatná - dobrá/vzestupná

Tip: 02

 

(3.) HC Olomouc - (6.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Preview v samostatném článku.

Letošní vzájemný zápas: 5:4sn

Aktuální forma: průměrná - velmi dobrá

Tip: 1

 

(13.) HC Berounští Medvědi - (4.) HC VCES Hradec Králové (18:00)

Medvědy čeká nová zkouška bojovnosti, a tak musí na sobotní výprask z Třebíče zapomenout. Středočeši se nemůžou zbavit stínu špatné střelecké produktivity, což jim celou situaci značně komplikuje. To Hradec nemá s touto činností žádné problémy. Jedenaosmdesát vstřelených branek je třetím nejlepším výsledkem mezi týmy. Hosté mají šanci v případě zaváhání Olomouce a vlastního úspěchu se dostat na třetí příčku tabulky, což je bezesporu lákavou vidinou.  

Letošní vzájemný zápas: 2:3p

Aktuální forma: průměrná - vynikající

Tip: 02

 

(12.) HC Vrchlabí - (16.) Salith Šumperk (18:00)

Domácí zaostávají za svou pověstí až příliš mnoho. Tým se nemůže zbavit své průměrnosti. Sobotní zápas v Hradci nastínil možnosti cesty k úspěchům, ale je nutné jít po obdobné trase. Vrchlabí si nic než vítězství nepřipouští, ale to také otevírá možnost hry pro Draky, kteří potřebuji své ochablé schopnosti posilnit. Čtyřzápasová série bez bodu je nepříjemným faktorem. 

Letošní vzájemný zápas: 3:1

Aktuální forma: průměrná - tragická

Tip: 1

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář