Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: K Orlům míří Olomouc, oplatí soupeři porážku?

18. 11. 2009

První hokeová liga dnes pokračuje jednadvacátým kolem. V ostré pozornosti bude moravské derby mezi Znojmem a Olomoucí, ve kterém mají hosté co soupeři oplácet. Zajímavé bude i střetnutí Hradce Králové s Ústím. Dokáží Východočeši přerušit devítizápasovou sérii výher Lvů?

 

Dnešní program 21. kola:

(8.) SK Horácká Slavia Třebíč - (14.) Salith Šumperk (17:30)

Nula na kontě Třebíče během posledních dvou utkání až tak vzhledem k síle soupeřů mrzet nemusí. Nyní už tým může hrát bez výraznější nervozity. Hosté ze Šumperku jsou papírově hratelným soupeřem. Domácím nahrává i fakt, že jsou Draci venku takřka neškodní.

Letošní vzájemný zápas: 6:4

Tip autora: 1

 


(7.) HC Dukla Jihlava - (11.) HC Vrchlabí (17:30)

Výkony Dukly jakoby měly sestupnou tendenci. Mužstvo má z posledních třech duelů pouze jediný bod a pokles formy se promítl i do tabulky. Střetnutí s Vrchlabím by mohlo být odrazovým můstkem k lepším dnům. Družina okolo Jana Čalouna se topí v hlubší krizi. Hosté už pět utkání v řadě nevyhráli a čekají na léčivé světlo. Kdo pozvedne prapor signalizující vítězství?

Letošní vzájemný zápas: 2:1

Tip autora: 1

 


(2.) KLH Chomutov - (15.) HC Berounští Medvědi (17.30)

Z mnoha pohledů by se mělo jednat o jasnou záležitost. Chomutov se vrací do pohody, o čemž svědčí čtyřzápasová šňůra výher, a bezesporu utkání nebude chtít hrát na půl plynu. Pro Medvědy to bude další zkouška odolnosti. Mužstvo po vedením trenéra Žemličky se v minulém kole dočkalo vítězství, ale nyní by se úspěch rovnal velké senzaci. Jak dlouho se podaří hostům vzdorovat?

Letošní vzájemný zápas: 5:2

Tip autora: 1

 


(5.) Orli Znojmo - (3.) HC Olomouc (17:30)

Moravské derby bude lákadlem. Kluby ještě v minulé sezoně spolu spolupracovaly a letos se už střetávají ve stejné soutěži. Znojmo může být se svými celkovými výsledky poměrně spokojeno, neboť pátá pozice je nejspíš adekvátní. Olomoučtí se drží už dlouho na bronzovém místě a rovněž se nikdo zlobit nemůže. Týmu se daří a poměrně klidné postavení v tabulce dává potřebnou pohodu. Hanáci mají svému protivníkovi co vracet. V šestém kole si Orli dokázali z jejich ledu odvézt tři body a nyní je vyhlášen čas odplaty. Znojemští poslední dobou bodů příliš nesbírají a s ochranou svého hnízda před ostrými drápy Kohoutů budou mít pravděpodobně problémy.

Letošní vzájemný zápas: 2:0

Tip autora: 02

 


(4.) HC VCES Hradec Králové - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Další lákadlo středečního programu. Už devět kol se čeká na to, až někdo ukradne vládcům další body. Východočeši poslední dobou střídají dobré výkony s těmi horšími, avšak na domácím ledě bodují pravidelně a třetí místo v úspěšnosti týmů je potvrzujícím faktem. Ústečtí své kralování zvládají dobře, nicméně čtyřbodový náskok nad Chomutovem jim příliš klidu nedává. Skončí série Lvů?

Letošní vzájemný zápas: 0:2

Tip autora: 10

 


(16.) Sportovní klub Kadaň - (10.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Hluboké a temné dno, taková je aktuální pozice Kadaně. Mimořádná zář během utkání s Hradcem se jevila jako světlo vysvobození, avšak to poněkud pohaslo, když tým prohrál na ledě Šumperku. Domácí by chtěli uspět, ale zajisté berou v potaz  dobrou formu Benátek. Hosté v posledních dvou misích na ledě soupeřů plně bodovali a řadí se mezi top pětku v úspěšnosti sběru bodů venku. Dveře k výhře jsou otevřené pro oba kluby.

Letošní vzájemný zápas: 2:3

Tip autora: 10

 


(6.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (13.) HC Havířov Panthers (18:00)

Rebelové jsou také týmem, který si poslední dobou nedokáže udržet nějakou bodovou sérii. Nicméně se ziskem deseti bodů z minulých pěti kol bude nejspíš spokojenost. Doma sice má Havlíčkův Brod pozitivní bilanci, avšak ne příliš přesvědčivou. Panteři zajisté cítí šanci na kořist a budou chtít využít své relativně lepší herní stránky.

Letošní vzájemný zápas: 1:3

Tip autora: 02

 


(9.) HC Chrudim - (12.) Hockey Club Tábor (18:00)

Chrudimské výkony se evidentně zvedají. Mužstvo v normální hrací době neprohrálo už tři zápasy a i výkon na ledě favorizované Olomouce je jasným důkazem nové taktiky. Táborští nebodovali se zmíněnými Hanáky a ani na ledě Ústí, avšak právě ve Zlatopramen aréně sváděli s králem neohroženou a značně vyrovnanou bitvu. Střetnutí slibuje boj o každý centimetr ledu.

Letošní vzájemný zápas: 2:4

Tip autora: 1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář