Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Jak si povedou Draci na ledě Ústeckých Lvů?

13. 1. 2010

ObrazekPrvní hokejová liga dnes pokračuje devětatřicátým kolem. Volný den má Chomutov, který si díky odstoupení Havířova ze soutěže připsal tři body bez nutné námahy. Nejsledovanějším zápasem by se paradoxně měl stát souboj Davida s Goliášem alias Ústí se Šumperkem. Hosté v minulém kole senzačně znemožnili Olomouc a zajisté budou namlsaní na další úspěch. Bude však odhodlání na lídra soutěže stačit?

 

 

Pozornost by měla být také upřena na střetnutí Benátek s Hradcem Králové. Domácí se vezou na další vítězné vlně a zajisté budou chtít Východočechům jejich pobyt znepříjemnit. Do karet jim hraje navíc fakt, že hostům nepomůže jejich gólmanská jednička Luňák, jenž léčí zraněné koleno. Úsvit moci našla překvapivě Kadaň. Aktuálně devátý celek ligy díky pěti vítězstvím v řadě zažívá nejlepší období v sezoně a proti Jihlavě se rozhodně nemusí cítit outsiderem. Herní stránka Dukly je v útlumu a tím spíše můžou hosté mít výraznější šanci na úspěch.

 

Beroun po další porážce smolné porážce s Vrchlabím lapá po dechu a toužebně hledá chrám osvícení. Ani soupeř z Třebíče na tom o mnoho lépe také není. Horáci se v poslední době museli obejít bez klíčových útočníků Nahodila s Dolníčkem, které trápilo zranění. Klub navíc prozatím přišel o služby talentovaného Káni, kterého si stáhly do svých řad extraligové Vítkovice. Naopak do sestavy se již dnes zapojí dvě posily. Gólman Pavel Francouz a forvard Ondrej Šedivý.

 

Černotu krize zažívá Chrudim. Mužstvo už osm kol nepoznalo pocit triumfu a nebezpečně se blíží do posledních pozic tabulky. Na jejich led přijede oslabené Vrchlabí, což otevírá šanci na případný úspěch. Hostům budou chybět tři hráči základu, jmenovitě Hubáček, Mikšovský a Látal. Znojmo bude chtít v zápase s Havlíčkovým Brodem potvrdit tříbodový zisk z Chrudimi, avšak nečeká ho procházka růžovým sadem. Rebelové se propadli až na aktuální dvanáctou příčku a bezesporu budou chtít s touto nelichotivou pozicí něco dělat. Šance jsou vyrovnané a bodový odstup soupeřů minimální. Posledním zápas kola je střetnutí Olomouce s Táborem. Hanáci budou chtít odčinit domácí fiasko se Šumperkem a k úspěchu jim může opět pomoci útočník Polodna. Je pravděpodobné, že do utkání nastoupí premiérově gólman Hylák.

 

STŘEDEČNÍ PROGRAM 39. KOLA:

(7.) HC Benátky nad Jizerou - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:30)

Tip: 1

 

(8.) HC Dukla Jihlava - (9.) Sportovní klub Kadaň (17:30)


Tip: 10

 

(13.) HC Berounští Medvědi - (5.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Tip: 02

 

(14.) HC Chrudim - (10.) HC Vrchlabí (18:00)

Tip: 10

 

(12.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (6.) Orli Znojmo (18:00)

Tip: 1

 

(3.) HC Olomouc - (11.) Hockey Club Tábor (18:00)

Tip: 1

 

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (15.) Salith Šumperk (18:00)

Tip: 1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář