Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Hanácké komando míří do Chomutova, podaří se mu porazit druhý tým ligy?

5. 1. 2010

Střetnutí mezi Chomutovem a Olomoucí je více než dobrou pozvánkou na středeční program první ligy. V rámci sedmatřicátého kola bude odehráno všech osm střetnutí. Kromě již zmíněného a zářivého šlágru kola bude zajímavý zápas k vidění i v Hradci, kam přicestují Ústečtí Lvi.

 

Havířov bude bojovat o ukončení trvající krize na ledě Třebíče. Výkonnostně zesláblý Beroun bude hledat ztracenou jiskru ve Znojmě. Vrchlabí se střetne s Benátkami o možné prohození pozic v tabulce. Rozjetá Kadaň vyzkouší odolnost Chrudimi. Havlíčkův Brod zavítá na led Tábora a bude chtít udělat tlustou čáru za svými posledními matnými výkony.

 

Středeční program 37. kola:

(2.) KLH Chomutov - (3.) HC Olomouc (17:30)

Jednoznačně největší pouták kola. Oba kluby mají letos mezi sebou vyrovnanou vzájemnou bilanci, při které platí pravidlo úspěchu domácích. ČEZ stadion je jeden z nejhůře dobytných tvrzí. Opojného pocitu triumfu dosáhly v letošní sezoně jen mužstva Kadaně a Havlíčkova Brodu. Oba soupeři se pyšní vzestupnou formou a dá se tedy očekávat zajímavé utkání.

Tip: 02

 

(5.) SK Horácká Slavia Třebíč - (16.) HC Havířov Panthers (17:30)

Jedenáct kol, přesně tolik utkání trvá nemohoucnost havířovských hokejistů, kteří marně hledají cestu z tristní černoty krize. Dnes je čeká další těžká zkouška případného vysvobození. Úkol porazit pátý tým průběžné tabulky se jeví nadmíru složitě, nicméně v současné situaci je pro Pantery každý bod důležitý. Přijde už toužebné osvícení?

Tip: 02

 

(6.) Orli Znojmo - (13.) HC Berounští Medvědi (17:30)

Znojemští podruhé v řadě na ledě soupeře smolně prohráli, když tentokrát podlehli Benátkám. Tříbrankovou ztrátu začali Orli smazávat až v poslední šestiminutovce, což bylo nadmíru pozdě. Domácí by dnes rádi ze zápasu vytěžili maximální počet možných bodů, aby si minimálně udrželi aktuální pozici. Hosté padli do útlumu. Po dvou prohrách během samostatných nájezdů tým nebodoval v Táboru ani doma s Kadaní a úspěch je podmínkou dne.

Tip: 1

 

(4.) HC VCES Hradec Králové - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Druhý z lákadel dnešního kola bude čekáním na překvapení. Východočeši obě vzájemná měření sil prohráli, avšak minimálním rozdílem. Ústecký tým naposledy venku ztratil body se svou noční můrou z Vrchlabí a i přes domácí bezstarostnou jízdu je venku podstatně hratelnějším soupeřem. Hradec po debaklu v Olomouci bude chtít na ledě odčinit své klopýtnutí, čímž se otevírají šance na ofenzivou strhující zápas.

Tip: 10

 

(10.) HC Vrchlabí - (8.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)

Vrchlabí se po několika smolně prohraných zápasech propadlo až na desátou příčku, avšak nesmírně vyrovnaná tabulka dává šance na brzký vzestup. Domácí ztrácí na šesté Znojmo jen tři body a bodová matematika může přinést zajímavé změny. Vrchlabí potřebuje k posunu porazit Benátky, které právě obydlují osmou příčku s jednobodovým náskokem. Očekává se vyrovnaný zápas, neboť oba soupeři v poslední době podávají dobré výkony.

Tip: 10

 

(11.) Sportovní klub Kadaň - (14.) HC Chrudim (18:00)

V Kadani nyní vládne spokojenost. Tým dokázal z posledních třech vystoupení získat nejvyšší možný bodový zisk a tím si připravil lepší pozici na případnou stíhací jízdu elitní osmičky. Výsledky hostů jsou pravým protipólem. Z předchozích šesti zápasů mužstvo dokázalo vytěžit pouhé dva body a zajisté by chtělo svou probíhající krizi řešit.

Tip: 02

 

(12.) Hockey Club Tábor - (9.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Táborští Kohouti začali sbírat potřebné body a značně si pojistili pozici k ataku sousedních týmů. Přesvědčivá výhra nad Berounem a další úspěch v Chrudimi rozhodně nastínil aktuální dobrou formu týmu. Souboj s Havlíčkovým Brodem může být dalším měřítkem případných šancí nováčka soutěže na play off. Rebel svá poslední tři utkání nezvládl, citelnou ztrátou je domácí ztrráta se Šumperkem. Rebelové by potřebovali se výkonnostně zvednout, ale otázkou zůstává, co jim Tábor na svém ledě dovolí.

Tip: 1

 

(15.) Salith Šumperk - (7.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Draci jakoby se rozhodli zahájit stíhací let za záchranou. Moravský tým už potřetí za sebou zvládl napjatý zápas v nastavení a odtrhl se od samotného dna tabulky. Sedmibodová ztráta na čtrnáctou Chrudim se už jeví jako hratelná meta. Šumperk však si bude muset sáhnout na dno svých sil, aby otupil sílu jihlavské Dukly. Sedmý celek ligy aktuálně sice výkonnostně tápe, ale právě štace na ledě Draků jim může sebevědomí rychle vrátit. Zvítězí hlad po vítězství nebo zkušenost?

Tip: 02

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář