Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Chrudim si brousí zuby na Chomutov, podaří se jí opět favorita překvapit?

23. 1. 2010

První hokejová liga dnes pokračuje svým dvaačtyřicátým kolem. Hokejisté Chrudimi a Berouna se ještě nevzdali myšlenky na boj o play off a jejich meta v podobě bodů je tou hlavní touhou. Chrudim má se Severočechy překvapivě dobrou bilanci, během které favorit nedokázal ani v jednom měření sil získat plný počet bodů.

 

Berounští Medvědi budou bojovat na ledě nevyzpytatelného Šumperku, který po kontumované výhře nad Havířovem triumfoval i na ledě Benátek. Zajímavé střetnutí bude k vidění v Hradci Králové, kam přicestuje Havlíčkův Brod. Do Znojma zavítá lídr soutěže z Ústí. Krizí pošramocená Olomouc se pokusí uspět na ledě Vrchlabí. Třebíč vyzve Jihlavu a Tábor vyzkouší odolnost Benátek. Zápasové volno má díky kontumaci s Havířovem nyní Kadaň.

 

DNEŠNÍ PROGRAM 42. KOLA:

(15.) Salith Šumperk - (13.) HC Berounští Medvědi (17:00)

Drakům zásadně přituhlo v boji o holé přežití. Nováček soutěže by rád ještě přeskočil Chrudim, avšak k tomu cíli potřebuje získat v posledních pěti kolech co nejvyšší bodový zisk. Dnes ho čeká nepříjemný soupeř, který rovněž hraje o klíčovou metu. Medvědi ještě stále mají naději na play off a úspěch v Šumperku je pro ně nadmíru důležitý. Domácí nastoupí v aktuálně možném nejsilnějším složení, tedy včetně útočníků Jiřího Haška, Davida Moravce a obránce Aleše Holíka, jenž se do klubu vrátil z Uničova. Komu se podaří splnit cíl dne?

Tip: 10

 

(2.) KLH Chomutov - (14.) HC Chrudim (17:30)

Severočechy čeká nečekaně náročná zkouška. Na jejich led přijede výkonnostně probuzená Chrudim a to rovnou s bodovou touhou. Za jiných okolností by neskromné cíle hostů budily úsměv, nicméně s ohledem na poměrně úspěšnou vzájemnou bilanci tomu tak není. Chrudim dělí od Chomutova propastný jednačtyřicetibodový rozdíl, nicméně ten je eliminován výsledky ze vzájemných střetnutí. Oba kluby se letos utkaly třikrát a Chrudim dokázala vybojovat rovnou pět bodů. Chomutov se dvakrát radoval z výhry, ale to až po prodloužení nebo po samostatných nájezdech. Hosté cítí opět šanci na úspěch, podaří se jim vyplenit domov favorita?

Tip: 02

 

(5.) SK Horácká Slavia Třebíč - (7.) HC Dukla Jihlava (17:30)

Střetnutí bude populárním boje o Vysočinu. Favoritem jsou bezesporu domácí, kteří svého soupeře letos třikrát dokázali porazit a navíc jim do karet hraje aktuální herní pohoda. Očekává se, že Třebíč by ráda ještě pozlobila Olomouc, která aktuálně obydluje čtvrtou příčku tabulky. Právě tohle umístění znamená přímý postup do čtvrtfinále a tím i volno v úvodním programu play off. Dukla po "houpačkovém" období se výsledkově zlepšila a navíc výrazným pozitivem je návrat útočného klenotu Oldřicha Bakuse do sestavy. Trenér Mejzlík však nemůže počítat se službami Jaroslava Mareše a Marka Chvátala.

Tip: 1

 

(6.) Orli Znojmo - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Mužstvo Orlů se po domácím fiasku s Jihlavou vzpamatovalo naprosto účelně. Znojemští ve stejném poměru 6:1 zesměšnili Olomouc na jejím vlastním ledě a po zásluze slavili výhru. Aktuální šestá příčka nemusí být pro tým s extraligovými zkušenostmi konečným umístěním. Ve hře je i páté místo a paradoxně i pozice nižší. Dnes čeká svěřence trenérů Neliby a Kastnera nesmírně náročný zápas s Ústím. Zajímavé bezesporu je, že v dosud odehraných vzájemných zápasech jsou bitvy nesmírně vyrovnané, což dává Znojmu logicky další šanci na úspěch. Orli patří k minimu bojovníků, kteří dokázali ve Zlatopramen aréně zvítězit. Podaří se dravcům úspěšně vyhnat smečku Lvů ze svého sídla?

Tip: 10 

 

(3.) HC VCES Hradec Králové - (12.) HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)

Náboj východočeského derby bude patřičně znát. Oba soupeři potřebují body k obhájení resp. k vylepšení svého tabulkového umístění a lze očekávat ofenzivní a dramatické utkání. Domácím narušil probíhající třízápasovou šňůru tým Chrudimi a nebýt kolapsu Olomouce mohli se hráči Hradce se třetí příčkou opět rozloučit. Jednobodový náskok je více než záludným, a proto je podpora zisku nutná. Rebelům se proti Energetikům příliš nedaří, ale k většímu nasazení je bude tlačit fakt o nutnosti získání cenných bodů. Hosté se v posledních dvou zápasech střelecky trápili a je jisté, že prolomení brankového neúspěchu bude klíčem k úspěchu.

Tip: 10

 

(9.) HC Vrchlabí - (4.) HC Olomouc (18:00)

Vrchlabí se zatím s Hanáky trápí. Ani v jednom ze tří letošních zápasů se hráčům nepodařilo vybojovat body. Olomouc prožívá v domácím prostředí noční můru a otázkou je, jak moc na ni dolehl poslední kolaps se Znojmem. Mora je v celkovém sumáři třetím nejlépe bodujícím klubem venku a tento status bude chtít potvrdit. Domácí budou opět spoléhat na gólmanské umění Petra Ševčíka a zkušenosti hrající legendy Jana Čalouna. Olomouc by měla dorazit v očekávaném složení. Kromě dlouhodobých marodů Jiřího Řípy a Radka Meidla nebude k dispozici Jakub Bartoň. Otazník visí na účastí Jana Mikela a střelce Martina Davídka, které trápilo onemocnění.

Tip: 02

 

(11.) Hockey Club Tábor - (10.) HC Benátky nad Jizerou (18:00)


Tip: 10

 

 

KONTUMOVANÉ UTKÁNÍ:

Sportovní klub Kadaň - HC Havířov Panthers 5:0

(Havířovští Panteři odstoupili ze soutěže a veškerá jejich zbývající střetnutí jsou kontumována ve prospěch soupeřů).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář