Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Chomutov zajíždí k dohrávce na led Olomouce

6. 12. 2009

Náročný program musí podstoupit oba dnešní soupeři, které čeká druhé utkání ve dvou dnech. Své zbytky sil poměří ve večerní dohrávce 22. kola. Hanáci zvládli včerejší přímou bitvu o třetí místo na ledě Hradce Králové a přerušili tak svou sérii dvou utkání bez bodu. Chomutov po smolné prohře s Ústím v nastavení prohrál i na ledě Jihlavy a další ztrátu nebude chtít dopustit. Kdo zvedne vítězným gestem své hokejky?

 

 

Zápasový rest je dodatečným šlágrem 22. soutěžního kola. Utkání by mohlo slibovat zajímavou ofenzivní podívanou, neboť oba celky hrají podobným herním stylem. O přednostech svého rivala soupeři vědí a zajisté budou klíčové osoby eliminovat. Chomutov táhnou do bojů o body zkušení produktivní hráči jako Duda, Jíra, Kraft či Procházka. Potřebný klid v obraně zajišťuje zejména trojice Pulpán, Pavlas, Bombic. V bráně pak přesvědčivě kraluje Miroslav Hanuljak, který s průměrem 2,08 branek na zápas a procentní úspěšností přesahující 92%, se řadí mezi prvoligovou špičku.

 

Olomouc se bude spoléhat na klíčové postavy své herní tváře, kterými budou ostřílení Ministr, Brančík, Polodna, Korhoň či Černý. Do týmu začíná zapadat i dodatečná posila klubu Tomajko, který se v sobotu podílel na výhře dvěma klíčovými přihrávkami. V posledních zápasech pohoda Mory začala slábnout. Tým nejprve doma prohrál s Havlíčkovým Brodem v prodloužení, posléze v Kadani a třetí neúspěch přišel opět doma s Třebíčí. Dnešní meta je stanovena zcela jasně a i přes papírové předpoklady úspěchu hostů jsou otěže zápasu v rukou Mory.

 

První vzájemné měření sil vyznělo poměrně jednoznačně pro Chomutov. Výhoda domácího ledu byla klíčovým faktorem utkání, který Severočeši zužitkovali účelně. Výsledek 5:2 se zrodil zejména díky velmi dobře odehrané druhé třetiny domácích.

 

Hanáci mají výzvu, která je symbolem cesty k novým úspěchům. Dokáží Kohouti navázat úspěchem na svůj sobotní výkon z Hradce?

Forma: vzestupná - sestupná

Tip: 1

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář