Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hráči Havířova vyhlásili stávku, proti Benátkám museli nastoupit junioři

3. 12. 2009

Tíživá ekonomická situace havířovského klubu se nečekaně promítla hlouběji. Vedení mužstva bylo včera prostřednictvím zástupce hráčské kabiny informováno o tom, že na základě nedodání mezd nenastoupí základní kádr k večernímu utkání s Benátkami. Úlohu A týmu museli převzít junioři s několika dalšími dorostenci.

 

I přes statečný a bojovný výkon nedokázaly mladší ročníky zkušenějšímu soupeři konkurovat a prohráli v poměru 0:5. Z toho tři branky dali hosté během početní výhody. Domácí mohli litovat několika promarněných šancí, góly by jistě vývoj střetnutí zdramatizovaly.

 

Hráči jsou přístupem představitelů klubu rozhořčeni, vinu kladou zejména na manažery klubu, kteří se k nim údajně nechovají profesionálně. Paradoxně včera podal demisi na svou pozici sportovního manažera a trenéra brankářů Marek Novotný. „Tento měsíc opouštím svou funkci sportovního manažera. Jedním z důvodů mého rozhodnutí bylo i to, že jsem nedokázal zajistit, aby hráči nastoupili k zápasu proti Benátkám. Děkuji všem mým kolegům za spolupráci," uvedl v oznámení na oficiálních stránkách klubu.

 

Situace je nepříjemná i z toho pohledu, že se k hráčům dostala z éteru informace, že peníze uvidí nejspíše až v lednu. "Nastalou situaci budeme okamžitě řešit s jednatelem Havířovské hokejové společnosti Petrem Foltou. Výsledek jednání bude oznámen do soboty," nastínil další kroky prezident klubu Ivo Peštuka.

 

Celá kauza nemusí mít krátkého trvání. Další dny napoví více.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář