Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pardubice otevřely brány finále

27. 8. 2007
ObrazekDnes bylo na programu první semifinále. V Chrudimi se střetly týmy Pardubic a Třince. Moeller vyhrál, ale na růžích ustláno rozhodně neměl. Oceláři dlouho vzdorovali. Klíčovým okamžikem byla trefa Tomáše Blažka na 3:2, která padla dvaadvacet sekund po soupeřově vyrovnání.

Svěřenci trenéra Říhy se si sáhli na dno svých sil. Semifinálové klání se totiž konalo jen pár hodin po jejich příjezdu ze švýcarské mise. Navíc jim chybělo několik klíčových hráčů včetně reprezentantů Sýkory, Rolinka či zraněné brankářské jedničky Lašáka. Ani to však nezkřížilo vítězné tažení. Tým dokázal využít dvě přesilové hry, Třinec se připomenul soupeři jistě nechtěným dárkem dokonce během svého oslabení.

Moeller Pardubice - Oceláři Třinec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Pardubice, jenž byly vedeny jako domácí tým vstoupily do utkání aktivně. Po necelých čtyřech minutách musel na trestnou lavici pykat navrátilec Sekeráš. Nicméně dlouho tam nepobyl, už po šestnácti sekundách se od modré čáry prosadil Kolář - 1:0. Branka vznesla do řad vedoucího celku potřebný klid a ofenziva se mohla v klidu dál soustředit na svůj cíl. Třineckým se nedařilo čistě zastavovat hráče soupeře. Po sedmi minutách následoval Kaniu Stals a náhle tu byla přesilovka pěti proti třem. Paradoxně v ní udeřili Oceláři. Puku se ujala dvojice Martynek s Peterkem a prvně jmenovaný akci zakončil - 1:1.

Střelec vyrovnávajícího gólu si mohl v úvodu druhého dějství radost zopakovat, ale jeho nájezd Koutský vychytal. Pardubice na sebe upozornily v osmadvacáté minutě během početní výhody, kdy Snopkova střela našla odkryté místo v Čechmánkově svatyni - 2:1. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Posmykovo vyloučení trestá přesnou střelou Štefanka - 2:2. Dvaadvacet sekund, tolik stačilo pardubickým na to, aby opět strhli vedení na svou stranu, autorem gólu Blažek - 3:2.

Poslední dějství už kompletně určilo vítěze zápasu a potažmo také prvního finalistu poháru. Čtyři minuty před koncem se do střely opřel obránce Šeda a zajistil uklidňující dvoubrankové vedení, na které již Třinec reagovat nedokázal - 4:2.

Kdo bude posledním protivníkem na cestě na trůn? Tak na to si Moeller musí počkat do zítřka, kdy se odehraje druhé semifinálové střetnutí České Budějovice - Karlovy Vary (17:00). Samotné finále je na programu 4.9.2007 v 17:00.

Branky a nahrávky: 4. Kolář (Čech), 28. Snopek (M. Hlinka), 30. Blažek, 56. Šeda (Somík) - 8. Martynek (Peterek), 30. J. Štefanka (Sekeráš). Rozhodčí: Minář - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 820.

Pardubice: Koutský - Snopek, Šeda, Nakládal, Havíř, Linhart, Posmyk, Kolář II, Čech - Somík, Hlinka, Andrašovský - Ondřej, Blažek, Tvrdík - Starý, Koukal, Cetkovský - Klejna, Rákos, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.

Třinec: Čechmánek - Andersons, Kania, Sekeráš, Švarný, Seman, Malec - Skořepa, Štefanka, Kalusz - Martynek, Peterek, Zálešák - Korhoň, Stals, Berzinš - Polanský, Panik, Pavelek. Trenéři: P. Marek a Juřík.

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz






 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Good match

Slip,29. 8. 2007 14:41

jsem tam byl dobrej zapas