Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frolík hattrickem srazil Dány

28. 12. 2007

ObrazekČeská hokejová dvacítka si po úvodní porážce s Kanadou spravila chuť. Ve svém druhém vystoupení na šampionátu si svěřenci trenéra Hořavy bez větších potíží poradili s Dánskem. Nutno říct, že severský tým favorita utkání potrápil. Ústřední postavou večera byl kapitán týmu Michael Frolík, jenž vsítil hattrick.

 

Stal se prvním mužem na turnaji, kterému se této mety povedlo dosáhnout a navíc mu na to stačilo pouze třináct minut. Vzhledem ke zranění Davida Květoně bylo nutné udělat změny v sestavě. Elitní formace se tedy poprvé představila ve složení Bártek - Voráček - Frolík. Tento fakt se ukázal jako klíčový. Voráček s Frolíkem byli hlavními tahouny českých barev a po zásluze si vyslechli i trenérova slova chvály. Češi si po čtyřiadvaceti minutách vytvořili čtyřbrankový náskok, pak však mírně ve svém tempu polevili a Dánové se dvakrát brankově prosadili. Osm minut před koncem pojistil vedení našeho týmu Strapáč.

 

Česko - Dánsko 5:2 (3:0, 1:2, 1:0) 

Kromě vynucené změny se kouč Hořava rozhodl vyzkoušet brankáře Jakuba Kováře. Ten mohl z dálky sledovat, jak už po dvaadvaceti sekundách hry Frolík po přesné přihrávce Voráčka otevírá účet zápasu - 1:0. Ve čtvrté minutě se poprvé našim barvám naskytla možnost početní výhody. Netrvalo dlouho a červené světlo za brankou Dánů se opět rozsvítilo. Piskáček svižnou přihrávkou našel Frolíka a ten nedal brankáři šanci na úspěšný zákrok - 2:0. Tentýž hráč ve čtrnácté minutě dokonal hattrick. Češi byli evidentním pánem na ledě a svého soupeře dlouhou dobu nepouštěli do žádných větších šancí. O čtvrtý zásah se postaral únikem Sklenář. Hosté se dočkali snížení v osmadvacáté minutě, kdy Leder překvapil Hampla i brankáře Kováře - 4:1. Za pět minut to bylo už jen o dva góly, přesilovou hru využil Hlujmand - 4:2.

 

V poslední části se hra vyrovnala. Český celek se snažil navýšit skóre, ale nepřesnostmi přicházel o řadu slibně vypadajících šancí. V přečíslení vyhořel na Andersenovi Szturc. Nevedlo se ani dvojici Voráček - Frolík. Pardubická aréna se dočkala pátého gólu v dvaapadesáté minutě, kdy se prosadil Strapáč.

 

Branky a nahrávky: 1. Frolík (Voráček), 4. Frolík (Piskáček), 14. Frolík (Voráček), 24. Sklenář (Ondráček), 52. Strapáč (Prokop) - 28. Leder, 34. Hjulmand (Rasmussen, Groenvaldt). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Sterns - Feola (oba USA), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. Diváci: 3260.

 

Česko: Kovář - Bořuta, Jordán, Piskáček, Parýzek, Suchý, Prokop, Kundrátek, Hampl - Bártek, Frolík, Voráček - Szturc, Strapáč, Látal - Ondráček, Kuběna, Sklenář - Meidl, Semorád. Trenér: Miloslav Hořava.

 

Dánsko: Andersen - Rasmussen, Larsen, Lauridsen, Gronvaldt, Pedersen, J. Jensen - Lund, Eller, Boedker - Poulsen, Holgaard, Hardt - A. Jensen, Hjulmand, N. Jensen - Leder, Lassen, Henriksen. Trenér: Ken Babey.

 

tabulka

    Z V VP PP P S B
1. Kanada 2 2 0 0 0 5:0 6
2. Švédsko 1 1 0 0 0 4:3 3
3. Česko 2 1 0 0 1 5:5 3
4. Slovensko 2 0 0 0 2 3:6 0
5. Dánsko 1 0 0 0 1 2:5 0

 

Foto: Dave Sanford / Getty Images

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář