Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústečtí Lvi senzačně podlehli Kadani

26. 11. 2008

ObrazekDruhá nejvyšší domácí soutěž dnes pokračovala sedmadvacátým kolem. O největší překvapení se postarala Kadaň, která dokázala zvítězit na ledě druhého celku ligy Ústí nad Labem. Problémy měl i Chomutov, kterého potrápila Třebíč. Těsného vítězství se dočkalo Brno, stejně tak jako Olomouc. Vrchlabí dohnalo v Hradci dvoubrankovou ztrátu a s přehledem si odvezlo všechny body.

 

Už dlouhých šestnáct zápasů nepoznala brněnská Kometa hořkost porážky v normální hrací době. I to je jeden z hlavních faktorů, proč mužstvo stále kraluje lize. Nejbližší pronásledovatelé spíše bojují o druhou příčku, než aby útočili o stupeň výš. Záře světel domácího stadionu v Olomouci přinesla úspěch. Tým vydoloval důležitou výhru proti Benátkám a tím si udržel kontakt s elitní desítkou celků.

 

SK HC Most - HC VOKD Poruba 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Most se dočkal výhry na domácím ledě po čtyřech zápasech a navázal tak na úspěch z minulého kola, kdy dokázal vyhrát na ledě Berouna. Domácím vyšla první třetina podle tajných plánů. Po deseti minutách se ujali po gólech Budínského a Šinkoviče dvoubrankového vedení, což bylo klíčovým faktorem pro další vývoj utkání. Hostům se podařilo během druhé dvacetiminutovky snížit, ale v závěrečné části už nedokázali odolávat silícímu tlaku. Most potvrdil svou formu a výkonem potěšil své fanoušky.

Branky: 7. Budínský (Stříteský), 10. Šinkovič (Černý), 52. Böhm (Vrtek), 56. Machulda (Poživil, Stříteský), 60. Havlůj (Vrtek) - 25. Mikula (Vnenk), 55. Gelačák (Strapáč).

 

KLH Chomutov - SK Horácká Slavia Třebíč 3:2sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Předzápasové prognózy mohly hovořit zcela jednoznačně, ale na ledě bývá vše mnohdy jiné. Nechybělo mnoho a Třebíč se mohla postarat o další překvěpení kola. Hosté dokázali s favoritem držet krok. Už po pětadvaceti sekundách se sice prosadil Toivonen, avšak Horácké Slavii se podařilo pro změnu udeřit v závěru druhé třetiny. Klíčový gól je nakopl a domácí otupil. Ve výborném světle se předvedl gólman Fiala, který pochytal řadu velkých šancí domácího celku. Ve třetí třetině padl na každé straně ještě jeden gól, a tak se přešlo na prodloužení a posléze na samostatné nájezdy. Čest favorita uhájil Míka.  

Branky: 1. Toivonen (Jíra, Tauš), 45. Jeslínek (Pulpán, Gombár), 66. Míka - 40. Obdržálek, 53. Čech (Zahradník, Trončinský).

 

HC VCES Hradec Králové - HC Vrchlabí 2:5 (2:0, 0:1, 0:4)

Hradecké mužstvo mělo jednoznačný cíl, který byl ve znamení ukončení série neúspěchů. Čtyři zápasy bez výhry, to byl fakt, se kterým bylo nutné něco dělat. Úvodní třetina napovídala, že by úspěch nemusel být až tak nereálný. Vedení zařídili po třinácti minutách Kadlec s Hruškou. Kdo měl představu o tom, že domácí tým favorita zápasu předčí ještě výraznějším rozdílem, tak musel být později zklamán. Vrchlabí trpělivou hrou a zejména smrtící tříminutovkou otočil zápas zcela ve svůj prospěch. Gajovský s Pajičem se trefili dvakrát a brankový účet okořenil i Látal.

Branky: 10. Kadlec (Roubík), 13. Hruška (Koudelka) - 30. Gajovský (Nouza, Matějíček), 42. Látal (Vála), 43. Pajič (Bendík), 44. Pajič (Beck), 58. Gajovský (Nouza, Chatrnúch).

 

HC Chrudim - HC Havířov Panthers 2:1sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Hostákova družina je v naprosté euforii. Už šest zápasů mužstvo po šedesáti minutách neodcházelo poraženo a zdá se, že záliba v získaných bodech by mohla mít pokračování. Vynikající výkony navíc tým katapultovaly až na páté místo, které se po kolapsu Hradce Králové prozatím jeví jako klidné stanoviště. Střetnutí dospělo až do nájezdů a štěstí se přiklonilo na hokejku Valka, který tak zařídil Chrudimi další úspěch. 

Branky: 46. Žák (Martinec, Zadina), 66. Valko - 21. Vala (Velecký).

 

HC Kometa Group - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Výhra byla jasnou podmínkou dne, avšak samotný lídr si k vítězství nedošel po snadné cestě. Houževnatí hosté nechtěli dát nic zadarmo a jejich výkon lze bezesporu uvést jako sympatický. Dukla tíhla po vyrovnání ještě v poslední minutě, kdy hrála power-play v šesti lidech na ploše.Toužebný třetí gól už ale za záda Hyláka nespadl a body tedy zůstaly doma.

Branky: 12. Haluza (Vondráček), 26. Brabenec (Haluza), 49. Padělek (Klimt, Sedlák) - 39. Bakus (Hodek), 50. Ficenc (Rytnauer).

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi 4:1 (4:0, 0:1, 0:0)

Dalo by se uvést, že o osudu utkání se v podstatě rozhodlo po pětatřiceti minutách hry. Rebelům vyšlo dokonale první dějství, ve kterém dokázali nastřílel čtyři branky. Beroun se z gólu radoval během další třetiny, ale trefa Vlčka byla prvním a posledním radostným okamžikem hostů. Medvědi vzhledem k bodové absenci ztratili dvanácté místo tabulky, kam se přesunula Kadaň.

Branky: 6. Endál, 8. Třetina (Vo. Němec), 12. Vojtěch Němec, 20. Kubeš - 35. Vlček (Kupec).

 

HC Olomouc - HC Benátky nad Jizerou 4:3 (1:1,3:0, 0:2)

Mora čeká na osvícení, které by jí pomohlo se zbavit mraku neúspěchů. Kohoutům se dnes zpočátku dařilo. Po obdržené brance se nedostali do kolen a díky nejnovější posile Mikelovi skóre vyrovnali. Prostřední část hry byla z kapitoly úspěchů, když se postupně trefili Davídek, Ministr a Smejkal. Vše nasvědčovalo, že si Olomouc zápas pohlídá, avšak opak byla pravdou. Hosté se dokázali ještě vrátit do hry. Nevyhoštěný s Drábkem udělali ze zbytku zápasu delší drama. Benátkách se již skórovat nepodařilo, v Olomouci se tedy mohla slavit výhra.

Branky: 9. Mikel (Ministr, Smejkal), 21. Davídek, 37. Ministr (Brančík, Smejkal), 38. Smejkal (Ministr, Řípa) - 4. Drábek (Vantuch , Dušek), 45. Nevyhoštěný (Drábek), 47. Drábek (Kopic).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Kadaň 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Překvapení kola, tak lze okomentovat tento zajímavý výsledek. Lvům podle předběžných záměrů ofenziva nefungovala.Výborně chytajícího Hanuljaka dokázal překonat až v jednapadesáté minutě Klouboček. Vítězství hostů je důkazem toho, že každý může hrát s každým.Pro Kadaň je to další cenný úspěch z ledu soupeře. 

Branky: 51. Klobouček (Špirko, Čaloun) - 13. Szakal (Balazs), 42. Balazs.

Foto: Petr Kraus 2008 - www.fotokraus.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář