Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn druhé série zápasů o udržení

20. 2. 2008

ObrazekČtveřice týmů, která bojuje o setrvání v druhé nejvyšší hokejové soutěži dnes sehrála druhé kolo svého programu. Největší drama bylo k vidění  V Šumperku, kam přijel Prostějov. Kadaň si proti Mostu pro změnu připsala poměrně hladkou výhru.

 

 

 

Nervy drásající duel, tak lze hodnotit střetnutí dvou nesmiřitelných rivalů Šumperka a Prostějova. Draci se ve vzájemných zápasech mohli pyšnit domácí neporazitelností v normální hrací době. Večerní měření přineslo sedm branek, bitku a velké emoce. Hosté dvakrát v zápase vedli, ale nakonec nemají ani bod. Rozhodl o tom fakt, že Šumperk smazal během šesti minut gólové manko a v třiapadesáté minutě otočil zápas ve svůj prospěch.


Hokej Šumperk 2003 - HK Jestřábi Prostějov 4:3
(0:1, 1:0, 3:2)


Do utkání aktivněji vstoupili hosté. Proti Opatovského tvrdé sřele musel  gólman Lev zakročit a stejně tak bylo nutné zneškodnil pokus Vymazala. Šumperk ohrozil Štůralu až v páté minutě, kdy ho zkoušel překvapit Komínek. Za dvě minuty později se domácím naskytla krátká dvojnásobná početní výhoda. Galvasův pokus byl dobrý, ale gólman hostů puk nakonec stlumil.  Stejně tak dopadl i pokus Osiny. Přesilovku si zahráli i hosté, ale s kromě střely Pavelky nic kloudného nevymysleli. Ve 14. minutě se v obrovské šanci ocitl Piecha, ale ze souboje vyšel lépe brankář Lev, který předvedl vynikající zákrok. Prostějov se ale přece jen dočkal. V poslední minutě dezorientoval domácí obranu Hampl a pro Dubu už nebylo problém trefil odkrytou klec - 0:1!


Do druhé dvacetiminutovky vstoupili pro změnu lépe Draci. S pokusem Osiny si ještě Štůrala dokázal poradit, ale později na teč jeho střely už reagovat nedokázal. Šťastným autorem byl Bařica - 1:1. Prostějovský gólman se protáhl i ve 25. minutě, kdy ho prověřil Taragel. Za necelou minutu později Lev v poslední chvíli zamezil puku, aby se doklouzal do branky. Ve třicáté minutě před ním neuspěl zblízka ani Pavelek. Draci ukázali, že i oni umí hezky kombinovat, Bařica ale ke smůle domácích šanci nevyužil.


Úvod třetí třetiny byl v režii Jestřábů. Po třiasedmdesáti sekundách si kus štěstí vybral Duba, jehož střela se odrazila šikovně od mantinelu přímo do zad šumperského gólmana a skončila v brance! Za pouhých osmnáct sekund vytahoval Lev puk ze své svatyně potřetí, když ho překonalz dorážky Pšurný - 1:3. Prostějov se tedy dostal do dvougólového vedení a měl nakročeno k výhře. Jenže za necelou minuty potrestal faul hostujícího hráče hezkou střelou Antonovič a Draci byli zpět ve hře. V šestačtyřicáté minutě k brance daleko neměl ani Oliverius, ale trefil jen boční síť branky. Domácí byli aktivní a nebylo ani divu, že hostující trenér si vybral oddechový čas. Ten však odhodlání Šumperka na vyrovnání neotupil a Kovář rozjásal stadion potřetí - 3:3. Vrátit Jestřáby do vedení mohl po Galvasově chybě Bartoň, ale jeho pokus skončil rozezvučnil pouze tyč. V 53. minutě si vybral slabší chvilku prostějovský Štůrala, který za svá záda pustil nahozený kotouč z hole Hrčky - 4:3. Poté se už zbytečně rozpoutaly emoce, když zbytečně sestřelil hostujícího hráče. Z velké šarvátky si odneslo tresty rovných 5 hráčů z toho pro Ondráčka a Vrbu zápas skončil. V poslední dvouminutovce ještě vytáhl Štůrala efektní zákrok proti Kubicovi, ale i přes snahu jeho spoluhráčů v power-play se už vyrovnat nepodařilo. Prostějov tedy prohrál i své druhé vystoupení v rámci zápasů o udržení.


Branky:
22. Bařica (Osina, Galvas), 43. Antonovič (Meluzín, Galvas), 49. Kovář (Stejskal), 53. Hrčka (Rákos) - 20. Duba (Hampl), 42. Duba (Bartoň), 42. R.Pšurný (Vymazal).


HC Berounští Medvědi - SK HC Most 3:0
(1:0, 0:0, 2:0)


Druhý zápas dne se hrál v poklidnějším tempu. Nic z počátku nenasvědčovalo tomu, že se na ledě střetly týmy, které svá předchozí vystoupení zvládly. Během osmi minut nevyslali domácí na Sáblíka ani jednu střelu, což svědčilo o poměrně bídné aktivitě či velké opatrnosti. K probuzení jim pomohla dvojnásobná přesilovka. Sáblík už musel reagovat na pokus Malinského a na několik dalších pokusů. Hra se pak kouskovala i díky nepřesnostem, při kterých muselo být pískáno zakázané uvolnění. V 18. minutě ale přišlo pro domácí uklidnění. Gudasovo nahození si dojel Besser a přihrávkou našel před brankou najetého Vlčka, který se nemýlil - 1:0.


Medvědům branka pomohla a během druhé dvacetiminitovky již byly k vidění náznaky zlepšení bojovnosti. Sáblík si většinu střel pohlídal. Zajímavě vypadala rána Gudase, která jen těsně minula jeho svatyni. Exjihlavský gólman se zaskvěl ve čtyřiatřicáté minutě, kdy famózním zákrokem rozesmutnil Vlčka. Práci měl za minutu později, kdy jej prověřil Malinský.


V závěrečné třetině se herní rozdíl opět prohloubil. Beroun si hrál přesně co potřeboval a dobrým pohybem si vynutil několik faulů soupeře. Z toho pramenila další dvojnásobná přesilovka. Šináglův pokus ještě Sáblík zneškodnil, ale proti Tvrzníkovi již moc šancí na úspěch neměl. Popravu Mostu pak dokonal v 55. minutě Slížek, který využil nedůslednosti obrany a navýšil náskok už na 3:0. Tento moment se však vzhledem k nepřehledné situaci nelíbil Sáblíkovi, který si s rozhodčím vyměnil několik názorů a ten jej nakonec vykázal do šaten. Do brány tak musel na poslední minuty náhradník Volke.  Až v závěrečných minutách si těžší zákrok připsal i Altrichter, který lapil pokus Nekvindy.  Beroun již žádnou úpravu skóre nedopustil a zaslouženě si připsal výhru.


Branky:
18. Vlček (Besser, Gudas), 46. Tvrzník (Šinágl), 55. Slížek.

 

Foto: Zdeněk Špinka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář