Jdi na obsah Jdi na menu
 


KHL láká další hvězdu, Nummelina chce Minsk i Petrohrad

23. 8. 2009

Petteri Nummelin se brzy může stát další osobností v Kontinentální hokejové lize. Oporu zadních řad švýcarského Lugana lákají hned dva kluby. Po oficiální nabídce Dynama Minsk se ozval i SKA Petrohrad. Šestatřicetiletý dlouholetý reprezentant má stole nesmírně výhodné nabídky, které samozřejmě zvažuje.

 

 

Podle dostupných informací je předběžná smlouva od Dynama Minsk pětkrát vyšší než má finský zadák tu současnou v Luganu. Nummelin je jednou z hlavních ikon švýcarské nejvyšší soutěže a i díky mimořádným statistickým údajům na sebe strhává velkou pozornost. V uplynulé sezoně nastřádal během jednačtyřiceti utkání až neuvěřitelných dvaašedesát bodů za jednadvacet branek a jednačtyřicet asistencí.

 

Nummelin působí ve Švýcarsku prakticky už od ročníku 1997/1998, s výjimkou tří let, kdy si odskočil do kanadsko-americké NHL. V dresu Columbusu a Minnesoty nastřádal 139 zápasů. Patří do skupiny obránců, jenž jsou vysoce ceněni pro své ofenzivní schopnosti. Od rok 1995 byl stabilním členem reprezentace a průběžně sbíral i významná individuální ocenění. Byl vyhlášen mj. nejlepším obráncem MS 2000, SM-Liigy 1993-1994, direktoriát šampionátu ho hned ve čtyřech případech zařadil i do All Star týmu (2000, 2001, 2006, 2007). Ve Švýcarsku se v sezoně 2002/2003 dokonce stal nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.

 

Velmi lukrativní nabídka hraje větší roli, než se mohlo původně zdát. Nummelin je sice je v Luganu smluvně vázán, nicméně se pro něj otevírá zajímavá cesta. "Pokud mě bude chtít klub udržet, pak by měl zlepšit podmínky stávající smlouvy," uvedl finský hráč. Sáhne Nummelin po mimořádně štedrém lanu z KHL nebo vše nechá rozplynout a zůstane v Luganu?

 

Zdroj: allhockey.ru 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář